Setari Cookie-uri

Cum îți recuperezi energia după o relație nereușită

Cum să uiți de fantomele trecutului și să îți canalizezi toate energiile spre înfrumusețarea viitoarei relații.

Relațiile reprezintă fundamentul unei vieți trăite cu sens. Și nu doar cele personale, dar și relațiile cu colegii de la muncă, cu prietenii, părinții și cu tine însăți sunt chiar bogăția inimii tale. Deoarece suntem creaturi sociale, relațiile cu ceilalți sunt esențiale pentru prosperitatea mintală.

Matthew Hussey, unul dintre cei mai cunoscuți traineri de cuplu din lume, consideră că „durerea nu provine din pierderea sufletului pereche, ci din dezamăgirea că acesta nu a fost sufletul tău pereche”. Și da, povara durerii pe care o porți acum este grea, dar și trecătoare. Iar dacă vei conștientiza acest lucru, faptul că EL nu s-a putut ridica la nivelul standardelor și valorilor tale poate face durerea să se amelioreze puțin câte puțin.

Din tot acest război al sentimentelor care se duce în inima ta, există și luminița de la capătul tunelului. Se prea poate să nu o vezi acum, dar gândește-te că persoana pentru care suferi pur și simplu nu ți-a fost destinată ție. Astfel, îți permiți să întâlnești persoana potrivită.

Citește și:

Este foarte important să gândești la rece toate acțiunile tale și ale cuplului care v-au permis să ajungeți aici. Repetarea greșelilor nu ajută deoarece te vei trezi făcând același lucru și în următoarea relație.

Dacă nu știi ce să faci în continuare, consideră sfaturile de azi un ghid de recuperare a energiei și a sufletului după despărțirea de partener.

Înconjoară-te de oamenii dragi

Poate că pare comun sfatul de a te înconjura de oameni dragi, dar este sugestia de căpătâi pentru a ieși din criză. Adevărul este că numai alături de familie și prieteni apropiați vei da un sens nou vieții tale. Reconectarea cu cei dragi te va ajuta să umpli golul care s-a căscat atât de abrupt în inima ta odată cu terminarea relației. Pentru a oferi sens vieții, ai nevoie să cultivi relații diferite și distincte de cea care tocmai s-a încheiat.

Citește și:

Învață să te prețuiești

Dacă în vechea relație ai uitat de tine, este cazul să te regăsești! Dacă îți plângi de milă mâncând pizza în fața televizorului și refuzând să ieși afară din casă, s-ar putea să suferi de depresie. Printre simptomele cele mai comune ale depresiei se numără:

  • lipsa interesului pentru activitățile care înainte îți făceau plăcere
  • tristețe
  • iritabilitate
  • evitarea colectivității
  • tulburări de somn, insomnia fiind cea mai des întâlnită afecțiune
  • vinovăție excesivă sau sentiment de inutilitate.

Dacă ai bifat mai mult de jumătate din simptomele depresiei, este momentul să conștientizezi că ai nevoie de ajutor. În astfel de situații, pasivitatea nu este o soluție. Trebuie să acționezi chiar de acum! În primul rând, ieși afară din casă. O tură cu bicicleta sau un curs de zumba te vor energiza. Sportul în natură te sprijină nu doar fizic, cât și psihic. Achiziționează-ți o pereche de adidasi de alergare, cel mai frumos set de haine sport și bucură-te de aerul curat și de mișcare!

Citește și:

O programare la cosmetică este o altă idee bună de pus în practică. Un tratament de microdermabraziune pentru curățarea tenului în profunzime sau un tratament de remodelare corporală care te ajută să slăbești în centimetri te vor face să te simți frumoasă, atrăgătoare și cu o energie debordantă, gata să muți munții din loc.

Află ce îți dorești cu adevărat

Atunci când nevoile unuia dintre parteneri nu sunt satisfăcute apar și conflictele în relație. Ce se întâmplă de multe ori este că aceste nevoi fie nu sunt comunicate, fie sunt ignorate de unul dintre ei. În orice caz, cauza principală a problemei este lipsa de conștientizare a nevoilor celui de lângă tine.

Nevoile noastre fundamentale sunt:

  • statutul – sentimentul de superioritate
  • conexiunea – sentimentul de a te simți înțeleasă și apreciată, de a împărtăși cu cineva valori comune
  • securitate – sentimentul de a te simți în siguranță, de a avea încredere în ceva sau cineva

Cu toți avem nevoie de aceste trei lucruri în relațiile pe care le construim, doar că sunt altfel prioritizate pentru fiecare dintre noi. Iar aprecierea disproporționată a unei nevoi față de cealaltă provoacă de cele mai multe ori probleme în cuplu. Cheia pentru a înțelege ce a mers greșit în relația ta este identificarea nevoilor tale. Astfel, în viitoarea relație vei ști exact ce vrei, dar în același timp vei descoperi care sunt nevoile partenerului tău și vei învăța să le respecți.

Citește și:

Doar așa vei putea să uiți de fantomele trecutului și să îți canalizezi toate energiile spre înfrumusețarea viitoarei relații. Pentru a învăța mai multe, citește cartea lui Gary Chapman, „Cele cinci limbaje ale iubirii”, sau „Comunicarea Nonviolentă” de Marshall Rosenberg.

Relațiile sunt dificile, dar la fel și oamenii. Cu toate astea, nu trebuie să te simți dezamăgită sau înfrântă din cauza eșecului unei relații. Acum este momentul să fii stăpână pe tine și gata să cucerești lumea de una singură. La momentul potrivit, încă doi pași ți se vor alătura pe drumul vieții, iar aceia vor rămâne pentru totdeauna alături de tine. Trebuie doar să ai răbdare!

Sursă foto: Shutterstock by Taras D

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.