Setari Cookie-uri

Semne subtile că o persoană este interesată de tine

Atunci când o persoană ne place cu adevărat, va căuta metode mai mult sau mai puțin direscrete de a ne da de înțeles acest lucru.

Pentru că fiecare om este diferit, iar pe de altă parte mulți factori de mediu influențează interacțiunile interumane, nu există o listă clară a semnelor prin care o persoană încerca să ne atragă atenția sau să își exprime pur și simplu sentimentele.

Comportamentul unei persoane depinde atât de factori personali, cât și de mediu. Nivelul de educație, vârsta, cultura socială pot influența caracterul și comportamentul unei persoane.

De asemenea, mediul în care cei doi se (re)întâlnesc este important. Probabil că abordarea și „curajul” vor depinde de tipul de relație pe care cei doi îl pot avea. Așadar, va conta dacă se întâlnesc într-un club sau pe stradă, dacă sunt colegi de serviciu sau prieteni din copilărie ori vecini de stradă.

Citește și:

În tot cazul, iată care sunt semnele verbale și non-verbale care ne dau de gol, indiferent de vârstă, când ne place de o persoană:

  • Persoana respectivă nu ratează nicio ocazie să îți fie în preajmă, te privește și îți zâmbește necontrolat;
  • Atunci când se află în preajma ta, te caută cu privirea, chiar și când crede că nu observi;
  • Nu îți refuză micile cereri;
  • Pare că se fâstâcește când îți răspunde sau, din contră, îți dă senzația de stăpânire de sine, însă de fiecare dată îți vorbește cu interes;
  • Persoana respectivă este disponibilă atunci când vrei să vorbești cu cineva sau să porți discuii lungi, chiar și pe teme care te privesc doar pe tine;
  • Îți răspunde când pui întrebări... nepotrivite;
  • În prezența ta, persoana respectivă este posibil să se îngrijească mai mult de aspectul fizic;
  • Ține minte ceea ce îi spui sau îi ceri;
  • Este responsabil în preajma ta.

Peste toate acestea, pot să apară și alte gesturi sau reacții, poate mult mai sugestive, cum ar fi trimiterea unor mici cadouri, inițierea conversațiilor, invitația la masă, însă, așa cum ziceam, în asemenea cazuri nu mai este necesar să va dați seama de intențiile celeilalte persoane, căci sunt clare.

Citește și:

Atunci când o persoană o place pe alta, devine prezentă, responsabilă, atentă la imaginea sa și implicată în dorința de a crea o legătură, de a atrage atenția, admirația sau măcar zâmbetul.

La rândul nostru, atunci când cineva ne place, trebuie să devenim responsabili față de sentimentele celuilalt, să le tratăm cu grijă și cu respect, indiferent dacă vrem sau nu să contruim o legătură cu celălalt. O abordare serioasă a situației este necesară, pentru a nu crea suferințe suplimentare.

Foto: By Kakigori Studio/shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.