Setari Cookie-uri

7 Întrebări pe care să ți le pui atunci când ai parte de un conflict dureros cu partenerul de cuplu

Te afli la o răscruce de drumuri în relația de cuplu și nu știi ce să faci? Să îi mai dai o șansă partenerului tău sau să o luați amândoi pe propria cărare în viață?

Este momentul să fii puțin atentă la relația de cuplu și să observi dacă partenerul tău primește mai mult decât oferă.

Iată care sunt acele întrebări importante pe care să ți le pui atunci când nu știi dacă să rămâi sau să pleci din relația de cuplu. Răspunde la ele cu sinceritate pentru că doar așa îți vei da seama de ce ai nevoie cu adevărat:

1. Dacă aș fi partenerul meu, cum aș reacționa cu privire la mine?

Încearcă să îți limitezi emoțiile și să te privești pe tine însăți. Ai fi dispusă să te confrunți cu tine? Ai fi de acord să te confrunți cu sinele tău emoțional? Ai fi de acord cu tot ce ai de spus? Sau te-ai simți atacată și ai încerca să ripostezi? Ai încerca poate să scapi de această situație intimidantă?

Citește și:

2. Dacă aș fi partenerul meu, m-aș putea asculta?

Schimbă puțin locurile și pune-te în pielea partenerului tău. Ai putea asculta ce ai de spus? Și nu te minți.

3. Știu cu adevărat ce își dorește partenerul meu?

Dacă nu știi ce își dorește cu adevărat partenerul tău, este important să stați împreună și să vorbiți despre asta sincer și deschis.

4. Am fost cu adevărat sinceră cu partenerul meu?

Pun pariu că răspunsul este "Nu". Cu toții avem micile noastre secrete. Însă este important să îi spui partenerului cine ești cu adevărat pentru că și el să aibă încredere în tine și să nu îți ascundă nimic.

5. Îmi susțin partenerul cu adevărat?

Indiferent de ce face, trebuie să îl sprijini cu tot ce poți. Așa cum și el te susține în toate eforturile tale.

Citește și:

6. Văd un viitor cu el?

Aceasta este probabil cea mai importantă întrebare. Faci sau te vezi făcând planuri de viitor cu el? Te vezi tot cu el peste 10-20 de ani? Te vezi cu o familie, cu copii? Te vezi tot cu el la bătrânețe?

7. Ascult să îl înțeleg sau doar să răspund?

Ascultă-ți partenerul. Încearcă să înțelegi ce spune și de ce - mai ales dacă este o persoană emotivă. Emoțiile suprimă logica.

Într-o relație adevărată ambii parteneri încearcă să ofere tot ce au ei mai de preț și chiar ajung să dea mai mult decât au. Nu este vorba despre merite și, cu atât mai puțin, despre obligație. Ceea ce contează este să încerci să îți faci partenerul cât mai fericit pentru că fericirea lui se adaugă la fericirea ta. Totul stă in mâinile tale, tot ce ai de dat, tot ce ai de primit.” - Amy Bloom

Citește și:

foto main ST.art, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.