Setari Cookie-uri

Cum poți să alungi rutina, pericolul tăcut din orice relație

Alungarea rutinei în cuplu e mai mult decât o simplă provocare, căci de multe ori de ea depinde viitorul relației. Revitalizarea sentimentelor e însă la îndemâna oricui, cu puțină imaginație.

Dacă ați stat non-stop în ultima perioadă acasă din cauza programului și a muncii remote, v-ați descoperit defecte de care nici măcar nu aveați habar, v-ați certat din nimicuri - fiindcă pe lângă șosete, își mai aruncă și măștile pe lângă coș - pentru ca mai apoi să vă împăcați, și cu toate aceste alternanțe, încă mai sunteți împreună, înseamnă că relația voastră este una trainică și capabilă să depășească orice obstacol.

Pentru a sparge rutina, e necesar să faceți ceva diferit, iar dacă tu ești cea cu inițiativă în relație, e timpul să acționezi. De altfel, potrivit unui chestionar realizat de Your Tango, circa 40 la sută dintre respondenți au răspuns că cel mai bun antidot împotriva rutinei pentru un cuplu este experimentarea de lucruri noi.

Citește și:

Așadar, în acest articol îți prezentăm câteva modalități de revitalizare a relației consumate chiar între patru pereți:

O cină romantică

Da, ai putea să pui la cale o cină romantică, mai ales că nu ai prea multe alternative, de când restaurantele sunt închise. Însă nu ne gândim doar să îl înviți la masă, cu lumânări aprinse și dopul sticlei de vin deja scos cu un tirbușon. Ai putea să îl implici în prepararea mâncării, să alegeți un vin potrivit, pe gustul amândurora și să vă inspirați din cele mai simple retete de paste, fără a prepara ceva complicat. Este important rezultatul, dar deopotrivă și procesul în sine, faptul că el așază farfuriile, în timp ce tu scurgi pastele de apă, că el amestecă în sos, tu fiind ocupată cu lustruirea paharelor de vin.

Citește și:

Puteți chiar să vă intrați în roluri de lady și gentlemen și să adoptați o etichetă protocolară, nu îmbrăcați în pijamale, ci în hainele noi, achiziționate de curând. Nu-i așa că pare un scenariu mult mai tentant decât așteptarea livratorului de pizza, în timp ce fiecare își butonează telefonul?

Un masaj de relaxare

Chiar dacă nu ai absolvit un curs în domeniu, îl poți surprinde pe partener cu un masaj de relaxare, mai ales după o zi de muncă petrecută în fața unui laptop, cu spatele suprasolicitat din cauza adoptării unei posturi de multe ori greșite. Nu uita de uleiuri aromatice, lumânări parfumate și neapărat de tutorialele pe care le vei găsi în număr mare în mediul online. Nu încerca ceva „hard” prin care să îl impresionezi, de tipul masajului cu pietre calde sau al celui cu ventuze, căci poți face mai mult rău decât bine. Desigur, nu uita de o muzică liniștitoare pe fundal și de o ținută sexy. Până la urmă, tu nu ești doar colega de apartament îmbrăcată într-un tricou larg și colanți, cu părul prins neglijent într-un moț, ci și femeia senzuală de care el odată s-a îndrăgostit nebunește.

Citește și:

Ieșiri în natură

Alt remediu foarte bun ca să eviți monotonia în cuplu este să plănuiți o ieșire în afara orașului, într-un paradis verde, în care să respirați aer curat și să uitați de tumultul citadin. Și dacă și de această dată inițiativa îți aparține, poți propune chiar tu destinaţia, poate una în care aveți deja adunate amintiri. Dacă nu e prea departe, puteți merge chiar cu bicicletele, dar nu înainte de a vă asigura că vremea va fi însorită.

Metodele de reconsolidare a unei relații și de alungare a rutinei nu sunt neapărat simple, însă aplicate corect vor avea rezultatul scontat, iar flacăra pasiunii va apărea din nou.

Sursă foto: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Noiembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.