Setari Cookie-uri

8 Motive pentru care iubirea adevărată nu se simte imediat. Ea se formează în timp, ia apoi durează o veșnicie

Nu confunda iubirea adevărată cu pasiunea trecătoare. Pasiunea vine şi pleacă, în timp ce adevărata dragoste este acolo pentru a rămâne o veșnicie.

Pasiunea este imediată, apare subit și dispare la fel de repede... dragostea, pe de altă parte, se dezvoltă şi se construieşte în timp.

Iată care sunt motivele pentru care dragostea adevărată nu se simte imediat... ci ea se formează în timp, iar apoi durează o viață:

1. Nu poți iubi pe cineva pe care nu îl cunoști

Te poți simți atrasă de cineva, însă nu îl poți iubi cu adevărat până nu ai o idee despre cine este.

2. Iubirea este un sentiment pe care îl creezi, nu o emoție care apare din aer

Mulți oameni se îndrăgostesc, însă puțini știu cum să transforme această "îndrăgosteală" în iubire adevărată. Atracția apare din aer... iubirea nu.

3. Iubirea adevărată este o conexiune, nu un atașament

Dragostea reală este bazată pe respect și apreciere reciprocă - nu pe ideea că o persoană îți poate rezolva toate problemele și oferi viața pe care ai visat-o întotdeauna.

Citește și:

4. Motivele reale pentru a iubi pe cineva sunt descoperite de-a lungul timpului...

.... și sunt cele mai frumoase: este acolo mereu pentru tine, te face să râzi, ești fericită în preajma lui, ai încredere în el.

5. Cu cât iubești mai mult pe cineva, cu atât ti se va părea mai atrăgător

Când ești cu adevărat îndrăgostită de cineva, nu doar că începi să îl vezi mai frumos decât este, însă începi și să crezi că este mai atrăgător decât ești tu. Psihologii spun că aceasta este dovada că și atracția poate apărea și se poate dezvolta în timp.

6. Când presupui că dragostea este doar un sentiment care se întâmplă, ajungi să depinzi întotdeauna de ea - și nu o creezi conștient în viața ta

Citește și:

Dacă nu crezi că iubirea este ceva ce poți alege să creezi, vei fi bulversată de emoțiile tale trecătoare și schimbătoare pentru tot parcursul vieții. Într-o zi, va apărea cineva pentru ține și îți vei dori să ieși din relația în care ești doar pentru că simți toate acele emoții trecătoare cărora le spui "iubire".

7. Nu îți poți deschide inima în fața cuiva într-o clipă

Nu are legătură cu cât de deschisă ești tu în fața oamenilor, ci cu cât de mult alegi să arăți sufletul tău unor oameni. Chiar dacă îți porți inima pe tavă fără nicio problemă, ai nevoie de timp pentru a crea o legătură specială cu cineva.

8. Dragostea este compatibilitate emoțională, nu compatibilitate sexuală

În relațiile de durată, contează mai mult să fiți prieteni decât parteneri sexuali.

Citește și:

foto main G-Stock Studio, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Ianuarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.