Setari Cookie-uri

Vrei sa fii sotia mea? Momentele memorabile vin la pachet cu inele argint de logodna !

Cu toții suntem cu siguranța curioși si ne intrigă istoria și simbolismul din spatele bijuteriilor foarte mult.

Inelele în special sunt încărcate cu semnificație. Încă din Egiptul antic, se știe că inelele sunt cele mai intime piese de bijuterie pe care le purtăm. De-a lungul istoriei, inelele au fost folosite ca talismane personale, în tranzacții comerciale, ca simboluri ale statutului și, bineînțeles, pentru a-ți promite dragostea eternă față de altul. Povestea verighetei nu are o cale clară; se schimbă cu fiecare religie și viziunea țării asupra căsătoriei. Unele inele marcau strict contractul legal al căsătoriei, în timp ce altele erau în mod clar create în numele iubirii adevărate. Însă această schimbare nu este cronologică așa cum ne-am putea aștepta, ci se schimbă și curge în momente și locuri diferite. Acesta este un subiect despre care citesc de ani de zile și am vrut să împărtășesc povestea așa cum o cunosc.

Citește și:

Egiptul antic, în urmă cu aproape 5000 de ani, era prima cultură cunoscută în care oamenii ar schimba „inele de dragoste”, adesea făcute din stuf țesut sau piele. Se spune că egiptenii au văzut inelul, un cerc, ca un simbol puternic. Trupa fără sfârșit care reprezintă viața eternă și dragostea și deschiderea ei reprezintă o poartă către lumi necunoscute. Inelele erau foarte apreciate în cultura lor, în special sigle. Inelele cu sigle, folosite ca semnătură personală, au continuat să fie folosite de greci și romani. Se spune că sigla a inspirat unele dintre cele mai vechi inele de logodnă cunoscute din Roma. Da, în Egipt au schimbat inele ca daruri de devotament, apoi în Grecia au dat inele iubitorilor cu Eros, zeul iubirii sau heruvimii săi. Dar se crede că romanii au legat inelul de căsătorie. Cel mai frecvent cu un inel „fede”.

Citește și:

Acest inel „fede” descrie două mâini care se încleștează în dragoste sau în acord. Aceste modele ar putea fi realizate în aur solid sau sculptate în piatră, ca un sigiliu, adesea în acvamarin, granat sau onix. Odată cu trecerea timpului, romanii au început să personalizeze verighetele, trecând de la fede la sculpturile cuplurilor. Acest lucru a fost dus la Imperiul Bizantin în Evul Mediu, când majoritatea inelelor erau sculptate cu fețele sau figura completă a cuplului logodnic. Odată ce creștinismul a devenit religia oficială a Imperiului, cuplul a fost adesea descris cu Isus sau o încrucișare între ei, binecuvântând căsătoria. Inelele Fede, în diferite stiluri, au fost populare în Europa de peste o mie de ani. Au reapărut în anii 1100 și au durat secole. De-a lungul anilor au devenit mult mai complicate. Cel mai frecvent purtat astăzi este inelul Claddagh irlandez, două mâini ținând o inimă cu o coroană.

Citește și:

Un alt tip de inel, gimmel, ca un mic puzzle, a fost popular în secolele XV-XVII. Inelele de gimmel au devenit mai complicate și mai complexe pe măsură ce tehnicile de aurărie avansau. Inelele Gimmel sunt formate din 2-3 benzi interconectate, minunat simbolice prin faptul că fiecare bandă este liberă, dar trebuie să rămână împreună pentru a crea întregul. Cu inele gimmel timpurii, mirii vor purta fiecare câte o bandă care duce până la ziua nunții, când ar fi puse împreună pentru a simboliza alăturarea a două persoane. Multe inele gimmel adăposteau pietre frumoase tăiate și trăsături sculptate ornamentate evidențiate cu smalț colorat. Unele dintre simbolurile obișnuite din inelele gimmel erau mâinile fede, florile nu-mi uita și inimile roșii. Designurile ulterioare au inclus, de asemenea, o notă de memento mori, cu un schelet și un copil, simbolizând viața și moartea și iubirea eternă dincolo de această viață.

Citește și:

Haideți sa descoperim astăzi și povestea de argint care începe undeva la sfârșitul mileniului 4 î.Hr. Atunci când locuitorii deștepți ai Turciei moderne au dat seama că ar putea extrage argint din plumb prin cupelație (vezi și: Argint și minerit și argint). Foarte puține piese de argint din această perioadă au supraviețuit, dar cele care ne oferă o perspectivă extraordinară în ceea ce erau capabili aceste argintari din epoca bronzului. În zorii istoriei (istoria însemnând acea parte a trecutului despre care am scris relatări), argintul era folosit ca monedă în Mesopotamia. Nu ca în monede, ci doar în greutate sau sub formă de inele. Magazinul de argintari din Mesopotamia ar fi semănat cu cel al aurarului sau, așa cum se întâmplă adesea în zilele noastre, ar fi fost același magazin. Argintul este puțin mai puțin ductil decât aurul și necesită o recoacere mai frecventă în timpul procesului de fabricație.

Citește și:

Argintul poate fi totuși turnat, ciocănit în foi extrem de subțiri, gravat, gofrat, utilizat în lucrări de repulsie și decorat cu filigran și granulație. S-au găsit vase, statuete și bijuterii care indică faptul că s-a folosit argint cu o puritate ridicată, producând obiecte destul de moi. Faceți din propunerea dvs. un moment memorabil și oferiți-i o bijuterie frumoasă pe care o va prețui pentru totdeauna cu inele argint de logodna. Cu toată strălucirea de care vei avea nevoie pentru a-ți captiva persoana iubită, argintul este o alegere cea mai buna rece dar și contemporană dar mai ales care nu se va demoda niciodată. De la un singur solitaire la clustere de diamante strălucitoare, găsiți un inel de logodnă argintiu pentru cineva special. Pentru un aspect mai actualizat, alege un stil accentuat cu aur roz. Pentru o ocazie atât de importantă descoperă acele inele argint de logodnă ideale pentru dragostea voastră.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.