Setari Cookie-uri

Cum să pregătești o seară romantică? 5 idei cu efect garantat

Chiar dacă ești sunteți la începutul relației sau formați un cuplu cu mulți ani în spate, romantismul trebuie să-și găsească mereu loc în relația voastră.

O seară romantică ajută la întărirea și păstrarea legăturii emoționale dintre voi, înlătură monotonia și aduce un plus de pasiune. Pentru ca amândoi să vă relaxați și tensiunea erotică să fie prezentă, trebuie să alegi activități care plac amândurora. Dacă vrei să-ți surprinzi iubitul cu o seară romantică, nu ai nevoie de mulți bani sau de multe pregătiri, ci de imaginație și atenție la detalii. Cele 5 idei pe care ți le-am pregătit vor face din orice seară romantică una specială.

  1. Creează atmosferă

Atmosfera este foarte importantă pentru starea de bine, iar în cazul unei seri romantice atmosfera potrivită este indispensabilă. Așează pe masă lumânări, ca să umple aerul cu lumina lor caldă și să vă pună în valoare chipurile și corpurile. O vază cu trandafiri și petale împrăștiate peste tot au un efect vizual puternic, dar și olfactiv. Dacă plănuiești ca seara romantică să se desfășoare afară, folosește magia focului. Puține lucruri sunt mai romantice decât să stați amândoi îmbrățișați în jurul unui flăcărilor. În acest caz trosnetul lemnelor și cântecul greierilor sunt de ajuns pentru crearea atmosferei sonore, dar când alegi să petreceți seara în interior ai nevoie de muzică. Un album de jazz romantic sau altă muzică relaxantă, care predispune la erotism, vă va trezi simțurile.

Citește și:
  1. Trezește romantismul prin intermediul preparatelor

Într-o seară romantică mâncarea nu trebuie să fie un obiectiv, ci un mod de a trezi pasiunea. Nu pregăti sau comanda mâncăruri grase, picante sau greu digerabile. De asemenea, porțiile nu trebuie să fie prea mari. Nu vei mai avea energie pentru amor după o masă copioasă. Pune pe masă preparate ușoare din pește și fructe de mare, al căror efect afrodisiac este recunoscut. Carnea slabă alături de legume este o altă alegere indicată. Bineînțeles, un desert fin, mai mult aromat decât dulce, nu poate lipsi într-o seară romantică.

  1. Alege băutura potrivită

Alcoolul, în doze moderate, este aliatul oricărui cuplu, pentru că înlătură inhibițiile, relaxează și stimulează imaginația. Vinul roșu este afrodisiac, însă ai grijă să nu beți prea mult. Dincolo de o anumită limită, se transformă din aliat în sabotor. De la o seară romantică nu poate lipsi șampania. Acidulată, aromată și ușoară, această băutură nobilă aduce și rafinament, nu doar romantism. Ciocniți în cinstea relației voastre și lăsați-vă pradă pasiunii.

Citește și:
  1. Nu ignora puterea dansului

Dansul este o rețetă sigură pentru aprinderea pasiunii. Din păcate, multe cupluri evită sau ignoră dansul odată cu trecerea timpului, singurele momente în care mai se mișcă în ritmul muzicii rămânând nunțile sau botezurile. Dansul are însă efecte pe care nicio altă activitate nu le are:

  • Îmbunătățește comunicarea dintre parteneri

  • Stimulează secreția endorfinelor, hormonii responsabili cu starea de bine

  • Ajută la relaxarea musculară, cu efect benefic asupra activității sexuale

  • Menține legătura emoțională

  • Trezește pasiunea

Alege-ți melodiile voastre preferate sau cele care vă amintesc de cele mai frumoase momente ale relației și dansați fără să țineți cont dacă vă călcați pe picioare.

  1. Urmăriți un film romantic

Uneori o masă pregătită cu grijă sau îmbrăcămintea sexy nu au același efect pe care un film romantic îl are. Alege o comedie romantică, nu o dramă sau un film de acțiune, și uitați-vă împreună, în timp ce vă țineți în brațe și ronțăiți ceva.

Citește și:

Romantismul nu dispare din relație dacă îl întrețineți. Păstrați-vă timp doar pentru voi și folosiți-l pentru a alimenta flacăra iubirii voastre. Cele 5 idei de mai sus te ajută în acest sens, dar nu te limita la ele. Dragostea își are și ea locul în creier, așa că folosește-ți imaginația și creativitatea.

Photo by cottonbro from Pexels

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.