Setari Cookie-uri

Cum faci să funcționeze relația la distanță cu partenerul?

Pot funcționa relațiile la distanță?

Îndoielile sunt emoțiile negative care apar cel mai des în sufletul și mintea persoanelor care întrețin o relație la distanță. Mai ales, dacă flacăra iubirii este încă recentă, dubiile lasă amprente, unele definitorii asupra viitorului relației.

Așadar, funcționează o relație la distanță? Răspunsul este 50% pozitiv și 50% negativ. Mai mult, alegerile pe care partenerii le fac la nivel individual și de cuplu contează.

De aceea, îți recomandăm să pui în aplicare următoarele strategii:

  1. Cunoașteți-vă limbajele iubirii

Nu-i nimic poetic în afirmația de mai sus, dar psihologic funcționează, pentru că oamenii vorbesc limbaje diferite de iubire. Faimosul terapeut american Gary Chapman a identificat cinci limbaje de dragoste în cei peste 30 de ani de experiență cu clienții. Este important să cunoști și să înțelegi limbajul iubirii practicat de partener, iar, mai apoi, să te înțelegi pe tine. Unele persoane folosesc limbajul validării și al încurajărilor, altele adoră să primească din când în când câte un buchet de flori sau o bijuterie din aur, tu poate iubești să petreci timpul cu cel drag, iar iubitul tău are ca limbaj principal al iubirii contactul fizic. Citind cartea „Cele cinci limbaje ale iubirii‟ scrisă de Chapman, vei descoperi că nu există om care să nu iubească, doar că fiecare dintre noi o face diferit și bazat pe experiențele din copilărie.

Citește și:
  1. Lucrați activ la creșterea conexiunii emoționale

Ca individ, ar trebui să lucrezi zilnic la întărirea conexiunii emoționale, mai întâi cu tine însuți, apoi cu partenerul. Acest lucru înseamnă să fii 100% responsabilă de sentimentele tale și să nu arunci cu propriile nevoi în partener. A păstra o relație la distanță nu este deloc ușor, dar nu este deloc sănătos să-ți verși supărările, temerile și suferința asupra lui, pentru că acest lucru dăunează enorm la fundamentarea relației voastre.

De altfel, cel mai ușor mod de a întări conexiunea dintre voi este să împărtășiți fiecare moment al zilei. Banalitățile nu lasă loc de interpretări, dar, în același timp, fac să vă cunoașteți din ce în ce mai bine. Mai mult, deși poate fi tentant să-ți suni partenerul de mai multe ori pe zi, acest lucru poate să dăuneze, mai ales dacă relația abia s-a înfiripat. Dă dovadă de stăpânire de sine și nu-l sufoca, altfel sunt mari șanse ca acesta să se îndepărteze.

Citește și:
  1. Creați o viziune comună

Construirea unei viziuni familiare nu doar că sporește conexiunea emoțională, dar și atracția. Planurile de viață comune sporesc iubirea dintre voi, la fel și pasiunile. De exemplu: atât tu, cât și iubitul tău lucrați ca psihoterapeuți și vă doriți să faceți lumea un loc mai bun. Așa că, vă gândiți serios să vă deschideți o școală de dezvoltare personală pentru cei care încă sunt în căutări și nu-și cunosc potențialul maxim. Sau amândoi vă deschideți o afacere online în domeniul cafelei și plecați des în afara țării pentru a găsi furnizori de calitate.

Acestea sunt doar două exemple de viziuni în comun pe care cuplurile le pot pune în practică. Iar acest lucru nu face decât să vă apropie și să vă sudeze din ce în ce mai bine relația, chiar dacă (cel puțin momentan) se află la distanță.

Citește și:

În concluzie, o relație la distanță înseamnă muncă și dăruire. Ca în orice duet, fie de iubire, fie de prietenie, compromisurile își au locul. Depinde doar de voi care este limita lor și ce alegeri faceți pentru viitorul vostru comun.

Sursă foto: Pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Decembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.