Setari Cookie-uri

8 Lecții de dragoste pe care orice suflet trebuie să le știe 

Tine cont de ele, sunt cele mai importante.

1. Dragostea nu ține niciodată scorul

Când ții scorul într-o relație, îți furi singură bucuria de a iubi și de a fi iubită. Deodată, ceva incredibil de frumos, de pur, de altruist devine o sursă de resentimente, vinovăție și frustrare.

2. În sufletul tău există o cantitate nelimitată de iubire

Dragostea nu se măsoară. Nu are o cotă sau un plafon. Nu se termină niciodată. Ceea ce determină cât de mult oferi sau primești este sufletul tău.

3. Pentru a iubi cu adevărat, trebuie că mai întâi să te iubești pe tine însăți

Să îți măsori valoarea de sine în funcție de cum se poartă alții cu tine este un gest egoist și un drum scurt către dezamăgire și tristețe. Pentru a fi într-o relație adevărată, sinceră, matură, trebuie să te iubești mai întâi pe tine însăți. Pentru a fi fericită și a te simți împlinită într-o relație de cuplu, trebuie să fii bine cu tine.

Citește și:

4. Iubirea se învață

La fel ca o limba străină, un instrument muzical sau un sport, noi învățăm iubirea din societatea și cultura în care suntem crescuți.

5. Iubirea nu înseamnă fericire

În cazul în care ești în căutarea unei surse nelimitate și constante de fericire, să știi că dragostea nu te va ajuta foarte mult. Într-adevăr, dragostea este frumoasă, pură, plină de inspirație și de motivație și o sursă incredibilă de creștere și îmbunătățire personală. Fericirea în dragoste este creată ca urmare a progresului pe care îl facem ca indivizi și ca parteneri în viața de cuplu.

6. Iubirea este o alegere pe care o faci în fiecare zi

Nu alegi doar să iubești pe cineva în ziua căsătoriei și apoi ești acoperită pe viață. Să faci în mod conștient aceeași alegere de a îți iubi partenerul în fiecare zi este o muncă incredibil de puternică. Nimeni și nimic nu are puterea de a îți fura alegerea de a iubi.

Citește și:

7. Singurătatea nu este niciodată un motiv bun pentru a fi într-o relație

Este mai bine să fii singură și bine, fericită, decât să fii într-o relație doar pentru că îți este teamă să fii singură.

8. Când iubești pe cineva, nu încerci să îl schimbi

Îl iubești pentru ceea ce este - cu bune și cu rele. Nu vei adopta niciodată o pisică pentru a o dresa să latre și să dea din coadă ca un cățel. Așadar, nu alege o persoană pentru ca mai apoi să îi ceri să fie altcineva. Aceasta nu este dragoste.

foto main Nikolialulu, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.