Setari Cookie-uri

5 Lucruri pe care oamenii nu își dau seama că le faci doar pentru că îți este teamă să nu-ți mai fie inima frântă

Draga mea, te înțeleg. Tu doar încerci să îți protejezi inima.

Iată câteva lucruri pe care oamenii nu își dau seama că le faci doar pentru că ție îți este teamă să nu mai suferi:

1. Alungi oameni

De fiecare dată când permiți cuiva să intre în viața ta, începi să îl alungi pentru că ești sigură că va pleca în scurt timp. Îți spui că toți ceilalți de până acum au plecat... așadar, de dată această de ce va fi diferit? Oamenii pot face promisiuni că vor rămâne, însă asta nu înseamnă că vorbesc serios. Până la urmă, cei pe care i-ai iubit cu tot sufletul te-au rănit cel mai tare.

2. Devii foarte rezervată

Simți nevoia să îți păzești inima, așa că ești foarte rezervată. Nu lași foarte multe și în numeroase situații ajungi să fii văzută ca o persoană rece, fără sentimente, deloc sensibilă și extrem de puternică și închisă.

Citește și:

3. Te convingi pe tine însăți și încerci să îi convingi și pe cei din jurul tău că nu poți fi iubită

Aproape că te-ai convins că tu nu poți fi iubită. Iar acum încerci să îi convingi și pe cei din jurul tău că acesta este un lucru adevărat. A trecut atât de mult timp de la ultima relație reală încât ai uitat cum este să fii iubită și ai ajuns să crezi că în lumea asta nu există nimeni care să te poată iubi. Ai decis că ești nedemnă de iubire, că oamenii nu sunt capabili să te poată iubi sau, din contră, că tu ești mult prea dificilă încât să primești iubire adevărată.

foto Rawpixel.com, Shutterstock

Atunci când cineva se apropie prea mult și începe să aibă sentimente față de tine, începi să te retragi în cochilia ta... pentru că în mintea ta umblă gânduri negre care îți spun că este doar o chestiune de timp până când acesta îți va descoperi defectele, își va da seama cine ești în realitate și va alege să plece. Niciodată nu crezi că ar putea rămâne... pentru că ai fost trădată de atât de multe ori încât nu mai poți avea încredere în nimeni. Mai mult, te gândești că problema este la tine, nu la ceilalți. Te gândești că tu nu meriți și nu poți fi iubită.

Citește și:

4. Te închizi în tine

Te prefaci că nu îți pasă, ești rece și foarte nonșalanță în privința tuturor lucrurilor importante sau mai puțin importante. Nu dai foarte multe din casă, nu spui foarte multe despre tine... și nu pentru că nu ți-ar plăcea ca cineva să te cunoască cu adevărat și să vadă cât de frumoasă este inima ta... ci pentru că nu mai poți să o iei de la capăt. Nu îți mai poți deschide sufletul în fața cuiva pentru că mai apoi să suferi din nou. Nu mai ai chef de joacă, motiv pentru care te prefaci că nu ai sentimente, că ești indiferentă, că nu ai nevoie de nimic de la nimeni.

5. Cauți tot timpul scuze

Oh, și câte scuze. De fiecare dată găsești diverse motive pentru a nu face lucruri. Motivul? Îți este frică de situația în care vei ajunge. Întotdeauna te gândești doar la lucruri negative, întotdeauna pui răul în față. Găsești scuze complet ridicole astfel încât să îndepărtezi persoanele interesate de ține pentru că nu îți mai dorești să te îndrăgostești, nu vrei să îți lași inima să se implice pentru că atunci există riscul să fie expusă din nou. Și refuzi să mai suferi.

Citește și:

Însă... să îți spun ceva. Întreaga viață este despre riscuri. Riscând te dezvolți. Riscând ajungi să îți împlinești visuri. Și, cel mai important, riscând descoperi dragostea adevărată. Ai suferit... însă asta nu înseamnă că vei suferi non stop de acum înainte. Nu îți mai fie atât de frică și ieși din zona de confort. Permite-le oamenilor potriviți să vadă cât de frumoasă este iubirea pe care o poți oferi. Permite-i sufletului pereche să găsească drumul către inima ta.

foto main jesadaphorn, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.