Setari Cookie-uri

7 Comentarii negative pe care să le păstrezi doar pentru tine. Nu le spune niciodată oamenilor dragi 

Când suntem supărați putem spune lucruri grele care rănesc destul de tare. Chiar și atunci când nu crezi ceea ce spui poți răni pe cineva la care ții. 

Cuvintele dor incredibil de mult mai ales cele spuse de cineva pe care îl iubești... așa că limitează comentariile negative pe care le arunci fără să îți dai seama atunci când ești supărată, nervoasă, agitată sau stresată.

Odată ce ai spus un lucru, nu mai este cale de întoarcere. Nu îl mai poți lua înapoi și nici nu poți face persoana de lângă tine să nu îl audă. Îți poți cere scuze, însă acest gest nu reduce durerea și nu vindecă rana lăsată. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să eviți să faci comentarii negative.

Iată care sunt acele comentarii negative pe care psihologii ne sfătuiesc să le păstrăm doar pentru noi:

1. "Te urăsc"

Acesta este cel mai sfâșietor comentariu dintre toate. Două cuvinte atât de scurte, însă incredibil de dureroase. Ele sunt rostite în momentele în care există furie pentru oamenii pe care îi iubești. Dacă le-ai spus, gândește-te că persoana care te-a auzit nu le va uita niciodată. Mai mult, nu va uita nici momentul în care le-ai rostit și cum ai făcut-o să se simtă.

Citește și:

2. "Mi-aș fi dorit să nu faci parte din viața mea"

Toți cei care intră în viața ta vin cu un scop. Nimeni nu vine degeaba - mulți vin pentru a îți oferi lecții de viață, pentru a îți fi sprijin, pentru a îți arăta ce înseamnă să iubești cu adevărat, pentru a te ghida să devii o persoană mai bună. Chiar și atunci când ești supărată, nu spune cuiva că ți-ai dori să nu facă parte din viața ta.

comentarii negative

foto tynyuk, Shutterstock

Rostind aceste cuvinte înseamnă că ți-ar fi mai bine fără lecțiile de viață pe care le-ai învățat datorită persoanei căreia te adresezi. În plus, poți indica faptul că nici amintirile frumoase cu persoana respectivă nu contează.

3. "Mereu faci asta" sau "Niciodată nu faci asta"

Citește și:

Aceste expresii generalizează excesiv comportamentul celeilalte persoane. Chiar dacă continuă să facă lucrulcare ție nu îți place sau să nu îl facă deși tu îți dorești să fie făcut, există momente în care o face corect.

Prin generalizarea excesivă a greșelilor sale poți face persoana de lângă tine să se simtă nesigură pe ea și să creadă că nu se poate ridica niciodată la nivelul așteptărilor tale.

4. "Nu vreau să te ascult"

Când folosești acest comentariu negativ înseamnă că ești de părere că ai lucruri mai bune de făcut. Nu îți pasă de ce are de zis persoana de lângă tine și astfel ajungi să îi arăți că ea nu contează pentru tine, că nu prețuiești relația dintre voi și nici locul pe care ea îl are în viața ta.

Spunându-i că nu îți pasă și că nu vrei să o asculți o poți face să se simtă singură și invizibilă pentru tine. Astfel de comentarii pot crea o ruptură ireparabilă în relația dintre voi.

Citește și:

5. "Tu ești de vină"

Să dai vină pe persoana de lângă tine nu este niciodată lucrul corect de făcut atunci când ești supărată. Chiar dacă este vina celeilalte persoane, menționarea acestui lucru nu va ajuta situația; din contră, cel mai probabil va înrăutăți lucrurile.

Spunând cuiva că totul este din vina sa îi poate distruge complet încrederea în propria persoană. Mai mult, aceasta va simți că nu te poate mulțumi și că îi ataci în mod constant încercările de a fi o persoană mai bună și te concentrezi doar pe defectele și greșelile sale.

6. "Nu te vei schimba niciodată"

Acest comentariu negativ face incredibil de mult rău. În primul rând, cu el îi spui persoanei de lângă tine că nu îți place cine este și o faci să simtă că nu este suficient de bună pentru tine. În al doilea rând, o ataci pentru că nu depune eforturi pentru a își schimba comportamentul astfel încât să îți facă ție pe plac.

Citește și:

7. "Am făcut atât de multe lucruri pentru tine, îmi ești datoare"

Când faci lucruri pentru alți oameni, nu ar trebui să aștepți nimic la schimb. Fă această favoare sau oferă-ți ajutorul fără să ții minte că persoana îți este datoare.

Folosind acest comentariu negativ sau ceva similar faci persoana să simtă că nu ar trebui să accepte ajutor din partea oamenilor dragi.

Nimeni nu îți datoareaza nimic în această viață.

foto main miniwide, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.