Setari Cookie-uri

5 Sfaturi pentru a îți vindeca sufletul după o despărțire sfâșietoare

Ai răbdare, toate la timpul lor. Vei trece peste această perioadă neagră din viața ta chiar dacă durează mai mult decât te-ai fi așteptat. 

Când te simți copleșită, este posibil să îți dorești să știi cât va mai dura această durere. Cu toate acestea, nu poți controla intervalul de timp pentru că fiecare persoană se vindecă diferit. Însă, totuși, există lucruri pe care le poți face pentru a te ajuta (și, uneori, chiar și pentru a grăbi procesul de vindecare):

1. Oferă-ți timp să suferi

Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci este să accepți faptul că relația ta s-a încheiat și să îți permiți să fii tristă. Acest pas este esențial pentru a putea trece peste despărțire. Nu te poți vindeca dacă îți ascunzi sentimentele. Experimentarea tuturor stărilor și emoțiilor ar putea fi extrem de dificilă la început, însă va face mai ușor procesul de a trece peste acest capitol al vieții tale.

Citește și:

2. Încearcă să petreci timp cu oamenii pe care îi iubești

Chiar dacă de cele mai multe ori simți nevoia să fii doar tu și durerea ta, trebuie să știi că nu ești și nu vei fi niciodată singură. Oamenii dragi îți pot oferi sprijin emoțional, îți pot distrage atenția și îți pot fi companioni atunci când te simți singură. Nu doar că timpul petrecut alături de ei te va face mai fericită, însă te va ajută și să vezi cât de multă iubire există în viața ta.

Dragostea nu dispare cu o singură persoană, să nu uiți niciodată asta.

3. Învață să ai grijă de tine

Când treci printr-o despărțire, s-ar putea să te neglijezi, să nu mai ai deloc grijă de tine sau, uneori, chiar să te pedepsești din diverse motive (poate că te gândești că tu ai fost de vină pentru că el a ales să plece - complet greșit!). Cea mai simplă variantă este să stai în pat și să plângi. Să nu mai mănânci, să nu mai faci nimic altceva cu viața ta.

Citește și:

Cu toate acestea, lucruri mărunte precum ridicarea din pat, un dus fierbinte, o cafea aromată și un mic dejun delicios, un machiaj simplu și o ținută drăguță pot face o diferență uriașă asupra stării tale de spririt.

Este în regulă să îți acorzi puțin timp, însă trebuie să te întorci la rutina ta și la viața ta cât mai repede cu puțință. Asigura-te că mănânci sănătos, că te hidratezi cu suficientă apă. Draga mea, tu eșți importantă, fă din tine o prioritate.

În plus, fă lucruri care să te ajute să te simți bine pe parcursul zilei.

4. Creează noi amintiri

Un lucru important pe care trebuie să îl faci pentru tine după o despărțire ar fi să creezi noi amintiri - amintiri doar ale tale. De aceea ar fi bine să începi să faci tot felul de activități frumoase, interesante, care să te scoată puțin din zona de confort, să îți ocupe timpul și să îți facă sufletul fericit.

Citește și:

5. Învață să te regăsești

Este momentul să petreci mai mult timp cu tine însăți - iar acum ai tot timpul din lume pentru a face asta. Redescoperă cine ești și ce îți place și îți va fi mai ușor să treci peste o despărțire. Dă-ți seama ce îți dorești de la viitorul tău, cum vrei să arate prezentul tău și să îți urmărești obiectivele fără să îți mai faci griji pentru nimeni altcineva. Tu ești importantă, tu ești pe primul loc.

De unde știi că ai trecut peste o despărțire?

Nu există un moment clar care îți spune că ai trecut peste o despărțire, însă există câteva semne la care poți fi atentă. Probabil că ai trecut peste o despărțire atunci când...

- nu mai simți durere gândindu-te la momentele bune cu fostul partener;
- te simți completă pe cont propriu;
- nu mai eviți activitățile pe care le făceai cu el și nici locurile voastre preferate;
- simți că ești gata să ieși din nou la întâlniri.

Citește și:

foto main Elizaveta Ruzanova, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Decembrie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.