Setari Cookie-uri

5 Motive ca să te bucuri de viață chiar dacă ești singură

Desigur că fiecare dintre noi ne dorim să întâlnim sufletul pereche, să reușim să construim cuplul la care visam, însă în încercarea noastră de a ne construi familia dorită avem perioade când suntem singuri. Și este bine să profităm de acest timp așa cum putem mai bine, să îl valorificăm, să ne bucurăm de libertate și să ne punem în practică toate acele visuri pe care mai greu le putem realiza în cuplu. Iată cele mai bune motive să te bucuri de viață, chiar dacă ești singură.

Faci ceea ce îți place, când îți place

Pentru că nu mai depinzi și de programul partenerului de viață și nu încerci să mai dai curs nevoilor nimănui, este clar că atunci când ești singură ai o mai mare libertate de a face ce vrei tu cu timpul tău, când vrei tu. Îți permiți să fii dezordonată, te poți uita la filmele preferate, poți chiar să faci un maraton de filme, poți încerca un look nebunesc fără să își dea nimeni cu părerea despre cum arăți.

Când ești singură înveți să te descoperi și să prinzi mai mult curaj în viață.

Ai mai mult timp să te îngrijești, să îți menții sănătatea

Pentru că timpul petrecut în doi nu există, deși nu negăm că nu ar fi frumos, ei bine cu siguranță ai mai mult timp pentru tine. Studiile arată că persoanele singure sunt mai îngrijite, oferă mai multă atenție sănătății și modului în care arată.

Citește și:

Așadar ai vreme să mergi la sală, să îți prepari o cină sănătoasă, să îți faci pachetul pentru serviciu, să te programezi la coafor și toate acestea se întâmplă fără să te simți mereu contracronometru.

Căci da, lipsa timpului este un factor de stres, iar când ești singură ai mult mai mult timp numai pentru tine.

Foto: Pixel-Shot/ shutterstock.com

Poți oricând să organizezi o vacanță spontană

Nu mai depinzi de programul de muncă al iubitului, de perioadele când el își ia concediu și mai ales și de preferințele lui.

Așadar poți oricând să te hotărăști să pleci în vacanță, poate pentru un weekend sau poate într-un concediu organizat, undeva la mare sau în vizită într-un oraș cu multe obiective turistice.

Citește și:

Ai această libertate, ai tot salariul pentru tine, iar peste toate acestea întreaga zi o poți organiza după bunul plac.

De exemplu poți ieși dimineața la alergat în parc, poți participa la petrecerea în pijamale cu prietenele, poți face și lucruri trăznite.

Te poți ocupa mai mult de carieră

O relație întotdeauna vine cu urcușuri și coborâșuri, cu schimbări de dispoziție, cu zdruncinări ale echilibrului emoțional. Iar când suntem preocupate de altceva, evident că performanțele noastre în carieră riscă să scadă.

Poți să profiți de perioadele când ești singură și să încerci să faci salturi în carieră. Poate faci cursuri în plus, poate îți completezi specializările sau pur și simplu ești dispusă să îți cauți un alt loc de muncă.

Citește și:

Înveți să te iubești așa cum ești

Atunci când ești singură, înveți să te cunoști mai bine, îți descoperi vulnerabilitățile, ai timp să îți tratezi rănile interioare și reușești să te dezvolți spiritual. De asemenea, când ești singură, exersezi cum să îți organizezi mai bine timpul, banii și alte resurse.

Ai vreme să citești o carte bună, poate chiar una de dezvoltare emoțională, poți să îți decorezi casa așa cum dorești.

Pur și simplu, pas cu pas, experiență cu experiență, încercare după încercare, descoperi ce te face cu adevărat fericită și ia aminte, fericirea este doar în noi.

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.