Setari Cookie-uri

Îți cauți perechea în mediul virtual? Iată la ce să fii atentă

Multe persoane și-au găsit partenerul ideal folosind mediul online, însă totodată o parte dintre cei care au practicat această metodă de a cunoaște oameni noi spun că au suferit dezamăgiri. Cum să te asiguri că în cealaltă parte a ecranului este persoana care pretinde că este? Iată câteva sfaturi la care să fii atentă dacă îți cauți partenerul în mediul online.

Poate că nu eșți tocmai adepta întâlnirilor virtuale, insă este posibil ca un mesaj pe rețelele de sociale să îți atragă atenția. Ce ar trebui să știi dacă hotărăști să continui conversația?

Dincolo de scrierea gramatical corectă, detalii privind cât de abrupt merge conversația în spațiul intim, dar și modul în care este posibil ca celălalt să își impună punctul de vedere, mai sunt și alte aspecte mai puțin evidente, la care să fii atentă.

Ce e scris, rămâne scris

În primul rând ai grijă să nu lași scrise informații pe care le doreșți a rămâne confidențiale, pentru că... ce ai scris reprezintă o urmă.

Așadar ai grijă cum te exprimi, ce răspunsuri dai, unde păstrezi misterul despre tine.

Nu vorbi despre fostele relații

Cel mai bine este să încercați să vă focusati pe legătura pe care o creați. Dacă trecutul este atât de important, poate ar trebui să ai niște semne de întrebare privind scopurile și personalitatea celuilalt.

Citește și:

Normal ar fi să încerce să te descopere pentru ceea ce ești acum și nu pentru relațiile apuse.

Și chiar dacă se ajunge aici, ai grijă ce spui despre foștii, căci poate fi interpretabil.

Încerca să găseșți un echilibru între întrebările lui și ale tale

Este posibil să constați că tu ai vorbit foarte multe despre tine, însă nu ai aflat mare lucru despre el. Aaceasta pentru că el a tot pus întrebări, iar tu nu ai mai avut loc să le dezvolți pe ale tale.

Fii atentă la echilibrul în comunicarea voastră. Dacă este foarte retras și insistă să nu prea vorbească despre el, poate este cazul să ramani precaută.

sfaturi dating online: de ce sa tii cont cand iti cauti partenerul in online Foto: Kaspars Grinvalds/ shutterstock.com

Nu insista unde nu este cazul

Dacă simți că celălalt se îndepărtează, nu face eforturi pentru a-i menține interesul. Nu trebuie să fii pe placul oricui, așadar ce nu vine natural, mai bine nu forțezi. Dacă încă din acest stadiu al relației te simți constransă și manipulată, ce sens are să aștepți ca acest lucru să se schimbe mai târziu?

Citește și:

Respectă-ți limitele și dorințele

Dacă simți că celălalt încerca să te convingă într-o privința unde nu te simți confortabil, nu accepta. Nici măcar nu vă cunoașteți încă, de ce să faci compromisuri?

Întreabă mai des „De ce?”

Vei vedea că sunt multe afirmatii făcute de amândoi în conversații, însă acolo unde ai un interes anume, de exemplu în ideologii, valori de viață, întreabă „De ce?”. De ce crede acel lucru, de ce ii place ceva anume, pentru că aceste detalii reprezintă, de fapt, temelia alegerilor lui, observi dacă o spune doar așa, că sună bine, sau chiar este motivat cu adevărat. De asemenea, poți înțelege mai bine felul în care gândește, pentru a ști dacă crezi că te-ai potrivi cu acea persoană.

Citește și:

Ininte să vă vedeți fizic...

Înainte să va cunoașteți față în față, asigura-te că ai avut cel puțin un video call cu respectiva persoană, pentru că înțelegi mai bine cum arată, cum vorbește, cum se comportă atunci când nu mai are timp să gândească ce scrie și nu se mai poate ascunde în spatele emoticonurilor.

De asemenea, ai grijă să îți informezi familia ori prietenii că te întâlnești cu un necunoscut, până la urmă. Poți lua cu tine o prietenă sau aceasta poate sta la o masă mai departe de voi.

Activează modulele de urmărire a locației unde te aflii, așa te asiguri că ești în siguranță.

Foto articol: pathdoc/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Aprilie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.