Setari Cookie-uri

Unul pentru celălalt: 5 Gesturi mici care vă fac să va simțiți speciali în cuplu

Fiecare dintre noi își dorește să fie cel mai apreciat și iubit cu adevărat de către partenerul său de viață. De multe ori chiar simțim astfel, însă nu știm cum să arătăm, să transmitem celuilalt toate gândurile noastre frumoase, cum să ajungă la acesta și el să simtă la fel. Vă propunem să nu uitați și să aveți mereu în minte aceste 5 gesturi mici, dar pe care să le faceți des, să vi le dăruiți unul altuia în cuplu, pentru a vă simți speciali în ochii celui drag.

Nu vă criticați, faceți-vă recomandări

Atunci când ceva nu ne convine, este sănătos să avem libertatea de a refuza sau de a ne exprima. Însă modul în care o facem este definitoriu.

În loc de critică, să încercăm să ne transmitem reciproc aceeași idee, însă ca recomandare, cu blândețe și cu grijă pentru felul în care celălalt s-ar putea simți. Putem strecura și o apreciere pentru inițiativa sa, pentru că a încercat să facă acel lucru.

De exemplu putem aprecia persoana dragă că face curățenie, că participă la menținerea unei atmosfere frumoase și plăcute acasă. Putem întreba dacă ajutăm și mai facem, pe ici colo, ceva ce persoana dragă n-a făcut. Putem să nici nu spunem nimic. Totul se subînțelege, iar noi nu ne arătăm nemulțumiți (=critică), ci încântați (=participare, recomandare).

Citește și:

Gesturi de apreciere în public

Chiar dacă acasă ne spunem multe, momentul adevărului apare în public. Chiar apreciem persoana de lângă noi? Ne ascundem sau arătăm tuturor? Suntem sinceri și deschiși în relație oriunde ne-am afla?

Aceste mici gesturi în public cresc siguranța în cuplu și certitudinea că partenerul este iubit, este apreciat, este susținut, că avem ochii și inima în special pentru persoana iubită și că ne bucurăm de timpul petrecut împreună.

Acel sentiment că facem un cuplu frumos, că ne avem unul pe celălalt.

cum sa iti faci partenerul sa se simta special in cuplu Foto: oneinchpunch/ Shutterstock.com

Surprindeți-vă reciproc cu gesturi romantice și complimente sincere

Acest îndemn îl întâlnim des în articolele de specialitate sau cele care vorbesc despre viața de cuplu.

Citește și:

Așadar, să ne complimentăm sincer, cu fiecare ocazie când observăm ceva ce apreciem la celălalt.

Să nu ezităm să ne oferim reciproc îmbrățișări, să ne spunem iubirea, să ne-o cântăm, să ne-o dovedim prin gesturi romantice.

Așa cum ziceam mai sus, auzim des acest sfat, dar îl urmăm oare?

Nu faceți comparații, niciodată

Încă din compilarie unii dintre noi au simțit gustul amar al comparării cu alții. Cineva de ce poate, de ce face mai bine?

La fel și în cuplu, urmările acestui gest sunt, de fapt, răni adânci care se vor închide greu sau niciodată.

Așadar, niciodată să nu ne comparăm persoana iubită cu altă persoană, care pare mai și mai.

Sigur, nimeni nu este perfect, în plus fiecare dintre noi prezintă căderile sale în viață. Așadar, vom întâlni oameni mai buni, mai frumoși, mai deștepți, mai bogați la un moment dat decât persoana de lângă noi. Dar a arăta că aceia sunt mai și mai decât persoană iubită este o capcană. Este un adevăr, dar expunerea lui este o capcană.

Citește și:

De ce? Odată pentru că noi începem să ne îndreptăm atenția către alte persoane. Și nu este în regulă, nu pentru că nu am merita tot ce este mai bun, ci pentru că nu putem alerga toată viața după cea mai bună potrivire.

Chiar dacă acei oameni sunt mai buni dintr-un anumit punct de vedere, aceasta nu înseamnă că alături de ei putem neapărat să construim o relație de cuplu mai bună.

Corect și sănătos este să ne concentrăm, la bază, asupra noastră, asupra propriei persoane. Cine suntem? Cine am vrea să fim? Ce nevoie credem că avem cu adevărat în cuplu? Care sunt primele 5 calități esențiale pe care le căutăm în persoana iubită?

Și vom vedea că acea imagine ideală asupra jumătății noastre se va distorsiona sub adevărurile realității. Poate că nu avem nevoie de cel mai frumos partener, poate suportul e mai important, ori cineva cu un spirit glumeț ne-ar face față.

Citește și:

În tot cazul, indiferent dacă vrem sau nu să mai rămânem într-o relație, comparațiile nu ar trebui să existe.

Scoateți în evidență calitățile celuilalt

Sunt unele activități ori gesturi care ne plac când celălalt le face. Tocmai atunci este un moment potrivit să îi arătăm aprecierea noastră.

Pe lângă faptul că ne vom face persoana iubită să se simtă bine, această apreciere mai are un ecou: evidențiem ce ne face bine, iar celălalt va înțelege un mesaj subliminal, va ști ce să facă mai des, va ști că este observat și apreciat.

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.