Setari Cookie-uri

Este un bărbat superficial sau își dorește o relație adevărată? 5 moduri de a afla

Nu întotdeauna partenerul pe care ni-l dorim este cu adevărat dispus să între într-o relație, iar motivele pot fi foarte variate, unele ușor de învins, iar altele nu. Însă atunci când începi să impui limitele unei relații sănătoase, bărbatul superficial nu va face față: va da bir cu fugiții. Iată 5 comportamente care te ajută să identifici încă de la început un bărbat superficial, care nu își dorește o relație serioasă.

Este un bărbat superficial sau își dorește o relație adevărată? 5 moduri de a afla

Cere o implicare constantă

Un bărbat care va dori să construiască o relație sănătoasă se va implica constant și creativ în construcția acesteia, cu seriozitate și responsabilitate, cu un comportament asumat.

Dacă, însă, pentru el lucrurile nu sunt chiar atât de serioase, această perseverență în relație nu va exista. Vor fi situații când se va comporta exagerat, va fi foarte implicat, dar și momente când abia te poți conecta cu el, în care nu poți comunica sau pare că ignoră acțiunile tale.

Valorifică profunzimea relației

Atunci când o legătură devine mai puternică, mai profundă, înseamnă că cei doi parteneri de viață capătă suficientă încredere unul în celălalt pentru a-și expune vulnerabilitățile și a-și face destăinuiri unul celuilalt.

Citește și:

Poți începe tu prin ceva ce nu te-ar răni dacă reacția lui nu este cea pe care o aștepți. Apoi vezi ce urmează. Îi pasă? Se implică? Empatizează sau doar aruncă cuvinte „de bine” doar pentru a avea o replică? Face și el o destăinuire similară? Se gândește să îți fie suport?

Proiecțiile seamănă cu realitatea?

Într-o relație sănătoasă, proiecțiile seamănă cu realitatea. Mai exact ceea ce spun partenerii că își doresc, încerca să înfăptuiască.

Dar el, dacă spune și promite multe, dar apoi acele gânduri dispar repede și definitiv din mintea lui, atunci probabil că, în adâncul sufletului sau, nu își dorește să se implice, ci caută mai degrabă o relație superficială, o relație-tampon.

Citește și:

„Nevinovatele” minciuni

Simți sau chiar descoperi tot mai multe minciuni „mici”, care par nevinovate? Acestea pot doar să acopere adevăruri pe care el nu ar dori să le recunoască în fața ta, cum ar fi acelea că își dorește o relație superficială și nu are aceleași scopuri ca și tine.

Va găși așadar mici scuze, mici minciuni de fiecare dată când vei face referire la responsabilitate, când îl întrebi de ce a întârziat, de ce nu a răspuns la telefon, de ce nu s-a ținut de cuvânt într-o situație și așa mai departe.

Nu constați că există „rezultate” în relație

Sunt multe promisiuni, multe proiecții pentru viitor, planuri și visuri, însă constați că nimic nu s-a întâmplat, deși timpul trece. Relația voastră a rămas la stadiul de la început, acela în care vă întâlniți și... cam atât. Sau s-a mutat la tine și, cumva, trăiește pe spatele tău, dar are timpul și independența lui.

Citește și:

Dacă s-a ajuns aici, fie nu își dorește să se implice deloc, fie te folosește, fie ambele variante. Cu trecerea timpului, un bărbat care caută o relație serioasă și sănătoasă se va implica în cuplu, poate faceți achiziții comune, poate se gândește la copii, familie etc.

Sursa foto: Halay Alex/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.