Setari Cookie-uri

5 Lucruri pe care să nu le faci când te cerți cu iubitul tău

Nimic nu este perfect pe lumea asta, nici relațiile nu sunt. Chiar dacă cel mai mult în conexiunea noastră apreciem momentele de bucurie și romantism, totuși suntem oameni diferiți, așadar la un moment dat vom avea păreri diferite și chiar conflicte în opiniile și deciziile noastre. Nu este deloc anormal să se întâmple așa ceva, poate și o certă, dar cu efect constructiv. Sunt însă câteva lucruri pe care niciun partener nu ar trebui să le facă atunci când au loc certurile în cuplu.

Nu vă aruncați cuvinte pe care să le regretați apoi

Unii pot fi mai iuți la mânie, mai impulsivi, dar aceasta nu înseamnă că vor scăpa cuvintele fără frână în timpul certurilor. Pentru că unele cuvinte pot jigni și nu ar fi corect nici față de noi înșine să adresăm astfel de cuvinte tocmai persoanei despre care susținem, dealtfel, că o iubim.

Alte cuvinte pot răni sau pot deschide răni mai vechi, având efecte negative pe termen lung în cuplu.

„Niciodată” sau „de fiecare dată” sunt cuvinte capcană în certuri. Evitați-le! Ele nu fac decât să minimalizeze efortuile celuilalt de a face lucrurie mai bune în relație.

Nu acționați violent

Violența poate avea multe forme, de la cea verbală, la cea fizică. Indiferent cum este aplicată, nu va avea niciodată un impact pozitiv în cuplu și în niciun caz violența nu reflectă dragostea.

Citește și:

Nici gelozia nu o reflectă. Ambele sunt doar slăbiciuni proprii.

cearta in cuplu - ce sa nu faci Foto: antoniodiaz/ shutterstock.com

Dați-vă voie să vă exprimați suferința de după

Chiar dacă încă sunteți supărați unul pe celălalt, este benefic să vorbiți, imediat ce reușiți să vă calmați, despre cum vă simțiți unul în raport cu celălalt.

Este bine să vorbiți despre starea voastră, despre ce nu ați fi vrut să auziți, despre cum v-ați simțit sau cum ați dori să gestionați un astfel de conflict pe viitor.

Lăsăți-vă spațiu pentru echilibrarea emoțională

Uneori, este posibil ca, după o ceartă zdravănă sau dezamăgitoare, fiecare să aveți nevoie de un timp singuri pentru a vă reechilibra emoțiile.

Învățați să lăsăți liniștea să vă vindece, o vreme. Altfel, cel ce insistă în discuție când emoțiile celuilalt sunt în blocaj riscă să devină cicălitorul.

Citește și:

În plus, degeaba insistați într-o discuție când celălalt și-a închis canalul de comunicare. Cel mai bine este să puneți pauză acelei discuții și puteți relua altă dată ceea ce s-a întâmplat.

Nu deveniți inabordabili după ceartă

Chiar dacă a trecut ceva timp după ceartă, este bine să lăsăți garda jos și să încercați să ridicați blocajul dintre voi. Nu încercați să vă prefaceti că nu s-a întâmplat nimic sau să vă comportați ca și când celălalt oricum nu va înțelege.

A rămâne supărați sau a face pe inabordabilii nu ajută în refacerea relației și nici în rezolvarea problemelor dintre voi.

Sursa foto articol: Ollyy/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.