Setari Cookie-uri

Psihologii dezvăluie cele mai bune sfaturi pentru o relație puternică (pe care nimeni nu o poate distruge)

Vrei o relație adevărată, matură, puternică, de lungă durată? Atunci este timpul să te apuci de muncă. 

Cum poți dezvolta o conexiune romantică, de lungă durată, cu partenerul de cuplu? Cum poți menține dragostea într-o relație? Îți spun cei mai cunoscuți psihologi de cuplu.

Să găsești pe cineva special cu care să te înțelegi minunat și alături de care să poți construi o viață incredibilă nu este un lucru care se întâmplă în fiecare zi. Uneori, trebuie să tot încerci, să ieși la întâlniri, să fii dezamăgită și chiar să suferi din iubire înainte de a găsi pe cineva cu care să te înțelegi cu adevărat. Însă, când acest lucru se întâmplă, longevitatea nu este un factor deja promis - chiar și relațiile cu o bază solidă necesită efort conștient și constant pentru a le menține.

Iată ce ne sfătuiesc psihologii: care sunt cele mai bune sfaturi pentru o relație puternică, de lungă durată?

Citește și:

1. Comunicarea trebuie să existe întotdeauna

Probabil că ați auzit că unul dintre pilonii relațiilor autentice, mature și de lungă durată este comunicarea. Însă aceasta nu este foarte simplă pentru că fiecare persoană are propriul stil de comunicare.

Când ești într-o relație trebuie să înveți cum funcționează stilul tău de comunicare și, de asemenea, cum funcționează stilul partenerului de comunicare. Mai mult, poate fi necesar să explorați amândoi metode alternative dacă simțiți că nu comunicați eficient atunci când emoțiile cresc, când apar probleme, când sunt conflicte, când trebuie să faceți compromisuri.

2. Petreceți timp împreună și faceți lucruri noi în doi

Este important să îți păstrezi individualitatea în timpul unei relații de lungă durată. Până la urmă, cine ești ca individ în această lume este ceea ce l-a atras pe partenerul tău.

Citește și:

Totuși, petrecerea timpului împreună este un aspect crucial într-o relație de lungă durată. Găsiți activități care să vă placă amândurora și pe care să le faceți în doi deoarece așa vă puteți conecta mult mai mult și chiar puteți consolida o legătura de prietenie în relația voastră romantică - lucru care vă va apropia și mai mult.

Potrivit cercetătorilor care au analizat cuplurile mai în vârstă care au fost împreună de 30-40-50 de ani, compania și râsul au fost printre cele mai apreciate aspecte ale partenerilor.

3. Învață să lucrezi la tine

Nu ești persoana care ai fost ieri și nici nu poți fi nici persoana care vei fi mâine. În fiecare zi te schimbi și te transformi.

Mai mult, uneori modul în care ne comportăm și gândim poate fi puternic influențat de experiențele trecute. Aceste comportamente ar putea face dificilă menținerea unei relații de iubire pe termen lung.
Dacă ai suferit foarte mult într-o relație trecută, îți poate fi dificil să ai încredere deplină în persoana cu care ești acum.

Citește și:

De aceea este important să lucrezi la tine - să înțelegi cine ești și ce comportamente trebuie să gestionezi astfel încât să poți scăpa de traumele trecutului și să te concentrezi așa cum trebuie în relația din momentul prezentul.

4. Alege să fii prezentă în relația în care ești

Să te simți ignorat poate fi uneori mai rău decât să te simți pus la zid. Ce ai de făcut? Învață să fii prezentă atunci când ești cu partenerul de cuplu; lasă distragerile și concentrează-te să trăiești în momentul respectiv, să îl asculți, să îi zâmbești, să îl susții în cazul în care are nevoie.

5. Încurajează intimitatea

Intimitatea - atât emoțională, cât și fizică - poate demonstra cât de important este partenerul tău pentru tine.

Citește și:

Intimitatea emoțională implică adesea împărtășirea unor gânduri profunde, convingeri și visuri personale. Intimitatea fizică tinde să fie o expresie fizică sexuală sau afectuoasă a legăturii pe care o împărtășiți în cuplu.

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
9 August 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.