Setari Cookie-uri

Comunicarea între sufletele pereche: 14 Pași către o iubire de durată

Îți dorești o comunicare eficientă cu partenerul de cuplu? Atunci îți recomandăm să citești în continuare. Iată care sunt pașii către o iubire mai bună, de lungă durată: 

Comunicarea este unul dintre pilonii principali ai unei relații de lungă durată.

Pe termen lung, o comunicare bună poate aprofunda și îmbogăți o relație, pe când o comunicare superficială ar putea dăuna și, în unele cazuri, chiar să stingă focul unei iubiri.

Îți dorești o comunicare eficientă cu partenerul de cuplu? Atunci îți recomandăm să citești în continuare. Iată care sunt pașii către o iubire mai bună, de lungă durată:

1. Renunțați la vină. Este în regulă să existe o problemă fără a găsi un vinovat. Ce este mai eficient: să arăți cu degetul când cineva varsă cana de cafea sau să spui "Oh, a curs cafeaua! Hai să curățăm"?

2. Acceptați că întotdeauna există două puncte de vedere diferite. Nimic nu este mereu alb-negru... și este în regulă ca tu și partenerul tău sau aveți păreri diferite în legătură cu anumite lucruri.

Citește și:

3. Concentrați-vă pe ce puteți controla individual și apoi în cuplu. Când ne concentrăm pe încercarea de a rezolva problemele persoanei de lângă noi risipim energie valoroasă ce poate fi folosită pentru a ne gestiona atitudinea, cuvintele și acțiunile.

4. Evitați conflictele inutile. Doar pentru că unul dintre voi are chef de ceartă, nu înseamnă că celălalt trebuie să accepte invitația. Uneori este mai bine să ignorați o provocare și să vă ocupați de treburile voastre.

5. Practicați regula de aur - ce presupune să vă tratați așa cum ați vrea să fiți voi tratați. Atât de simplu (însă, uneori, atât de dificil).

6. Amintiți-vă că, de cele mai multe ori, acțiunile și faptele sunt mai importante decât cuvintele. Să spui că îți pare rău pentru ceva dar să continui să faci același lucru din nou și din nou anulează complet scuzele. Însă, a face schimbări (chiar și mărunte) semnalează dorința de transformare.

Citește și:

7. Evitați sarcasmul în situațiile dificile. Nu ajută, din contră - acesta rănește atunci când nu trebuie folosit.

8. Comunicați-vă în mod deschis dorințele și nevoile. Nu vă citiți mințile reciproc. Așadar, nu mai presupuneți lucruri. Pur și simplu discutați clar despre ce va doriți și aveți nevoie.

9. Intreabati-va "De ce ai nevoie de la mine în acest moment?". După ce ați avut răbdare și v-ați ascultat, încercați să aflați ce aveți nevoie. Aveți nevoie de spațiu? De ajutor? De validare? De simpatie?

10. Renunțați la măști și nu mai căutați să fiți perfecți. Perfecțiunea nu există - nici în viață, nici în relații. Așadar, de ce vă mințiți singuri?

11. Scăpați de ticuri și încercați să aveți discuții cu un limbaj deschis al corpului. Nu mai țineți brațele încrucișate, nu vă mai încruntați privirea și priviți-vă ochi în ochi.

Citește și:

12. Alegeți curiozitatea. Puneți cât mai multe întrebări și permiteți-va reciproc să vorbiți deschis și în detaliu. Învățați unul de la altul și, cel mai important, ascultați pentru a înțelege.

13. Păstrați-vă valorile personale (indiferent de ce va spuneți sau de ce gândiți). Sunteți diferiți - și acest lucru este ceva normal. Așadar, aveți respect unul pentru celălalt și amintiți-vă că aveți perspective diferite și sentimente diferite.

14. Acceptați compromisul. Ce ar fi relațiile fără ca cei doi parteneri să se întâlnească la jumătatea drumului? Răspuns: scurte.

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
16 August 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.