Setari Cookie-uri

5 Semne indirecte care pot sugera că partenerul tău nu te mai iubește sau că relația trece printr-o transformare

Desigur că aceste semne nu sunt un tabu, însă ridică mari semne de întrebare privind calitatea legăturii voastre emoționale. Iată care sunt semnele care pot indica faptul că partenerul tău și-a mutat atenția de la tine.

Atunci când o relație se stinge, devine plata, flacăra pasiunii și-a stins ultima scânteie, apar anumite modificări în comportamentul partenerilor de cuplu.

Totodată, dacă observi aceste semne, este posibil ca partenerul tău să fie doar stresat, abătut, poate suferi de depresie, anxietate sau alte tulburări psihoemotionale. Poate are o problema care îl macină și care îi mută atenția de la tine. Observă atent ce se întâmplă cu partenerul tău și încercați să aveți discuții sincere despre ceea ce vă macină.

5 Semne indirecte care pot sugera că partenerul tău nu te mai iubește

Nu îi mai pasă de emoțiile tale

Poate că ai avut o zi mai puțin bună, poate că ai pățit ceva sau, la popul opus, ai o veste bună pe care dorești să o transmiți cu entuziasm.

Citește și:

Dar observi că partenerul tău nu te întreabă cum ți-a fost ziua, nu rezonează cu emoțiile tale, cu nevoile tale, răspunde sec când tu îi povestești ceva, cu „mda”, „bine”, „nu știu”, este evident că acesta este detașat emoțional.

Încearcă să înțelegi ce se întâmplă cu el, poate are o problemă foarte stresantă sau... pur și simplu nu îi prea mai pasă.

Viața intimă devine monotonă și plictisitoare

Poți observa că partenerul tău nu se mai simte la fel de atras de tine. Poate contactele sexuale au devenit tot mai rare sau... mai monotone.

Poate nu te mai privește cu dorință când porți o ținută interesantă, când ieși din duș, iar complimentele sunt tot mai puține.

Poate nu mai simte la fel de des nevoia unui sărut, a unei îmbrățișări.

Citește și:

Simți o închidere emoțională din partea lui, nu te mai regăsești la fel de dorită în relație, nici măcar când faci eforturi în acest sens.

semne ca nu te mai iubeste Foto: DaisyArtDecor/ shutterstock.com

Scade interesul pentru planuri comune

Lipsa inetersului pentru planuri comune devine tot mai stringentă. Hobby-urile în doi devin tot mai rare, urmaritul filmelor în doi la fel, iar dacă ne gândim la responsabilități în doi, acestea chiar sunt pe cale de dispariție.

Acest comportament indică, de fapt, ideea că el nu se mai vede lângă tine pe termen lung, nu mai vede un viitor în această formulă, se distanțează, iri reconstruiește spațiul personal, își închide porțile.

Alte priorități sunt mai importante

Partenerul al putea să prioritizez alte relații sau activități, afectând timpul petrecut în doi. Practic sacrifică perioadele dedicate cuplului pentru a se vedea cu colegii, prietenii sau pentru alte activități, oricare altele, numai cele în doi nu.

Citește și:

Unoeri se poate pierde în muncă, pentru că nu se mai regăsește în cuplu.

Critică și conflicte frecvente

Detașarea emoțională a parteerului poate îmbrăca și alt aspect, acela al criticii permamente și al nemultumirlor frecvente.

Practic oricât te-ai strădui să îi împlinești dorințele, niciodată nu este bine sau este chiar mai rău. Poți simți chiar că stima ta de sine începe să scadă.

Acest comportament mai poate fi legat și de dorința de a te domina, de a te controla, care apare des în relațiile toxice.

Este un cerc vicios în care nu este bine să rămâi pentru mult timp, pentru că îți va face rău.

Încercați să discutați și dacă atmosfera din cuplu nu se schimbă, nu găsiți soluții eficiente, fie plecați fiecare pe drumul lui, fie încercați să cereți ajutorul unui psihoterapeut.

Citește și:

Sursa foto articol: Nicoleta Ionescu/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.