De ce apelează bărbații la jocuri psihologice?

Este de la sine înțeles că primul motiv al acestor jocuri psihologice îl reprezintă dorința de manipulare. Uneori, aceste jocuri au efect, alteori însă nu.

Apoi, un astfel de joc poate fi practicat de către cei care nu își doresc nepărat o relație serioasă. De cele mai multe ori vor să fie ei cei care impun anumite limite, iar adesea acestea au rolul de a păstra o anumită distanță.

Fie acești bărbați au încă un comportament adolescentin, fie au nevoie de această distanță pentru că nu se simt pregătiți emoțional să între într-o relație sau pentru că au deja o parteneră, însă vor mai multă distracție.

În tot cazul, poți identifica aceste jocuri cu ușurință și poți învăța să dărâmi limitele impuse prin manipulare dintr-o relație.

Foto: New Africa/ shutterstock.com

Întârzie să te caute

Este posibil să îți ceară numărul de telefon, însă va alege să te sune după câteva zile, în ideea de a nu părea prea interesat de tine. Este vorba despre așa-numită „regulă celor 3 zile”. Însă nici tu nu trebuie să dai curs cu un răspuns pozitiv dacă în tot acest timp nu te-ai numărat deloc printre prioritățile lui.

De asemenea, îi poți ruina startul acestui joc psihologic dacă alegi să îi ceri și tu numărul lui de telefon. În această situație va pierde controlul privind a doua întâlnire.

Îți răspunde greu

Un alt joc psihologic este reprezentat de uciderea spontaneității în comunicare. De exemplu, dacă ești importantă în viața lui, va considera prioritar să răspundă mesajului tău. Chiar și când nu poate, își găsește câteva secunde să te anunțe că e implicat în ceva, revine imediat ce este liber.

Însă ignorarea mesajelor tale și răspunsul peste minute sau ore înseamnă pe de o parte că dorește să te țină pe jar, dar pe de altă parte este o formă de a te ignora, de a-ți dovedi că nu te numeri printre cele mai cele interese ale lui.

În această situație este evident că nu te poți baza pe el pentru o urgență, de exemplu, sau pentru un ajutor de care ai nevoie spontan. Iar lipsa unei comunicări strânse sigur nu va duce la construirea unei relații sănătoase și de durată.

Are grijă să nu vă întâlniți față în față sau să va vedeți rar

Acest joc psihologic este foarte periculos și oricât de frumos ar suna conversația voastră în scris sau telefonic, dacă nu vă vedeți, ceva poate să nu fie în regulă.

Astăzi sunt deja destul de populare acele relații fictive, foarte intense dealtfel, în care cei doi își scriu, se aud telefonic, dar foarte rar de văd prin video sau față în față ori nu s-au vizitat reciproc nici măcar o dată la reședință. Poate s-au văzut doar la unul dintre parteneri sau la hotel.

Aceste manipulări sunt des folosite și de cei care practică înșelătoria, iar dacă te afli în acest punct, iar partenerul începe să îți ceară diverse servicii, nu te arăta dispusă. Multe persoane au fost inselate cu sume mari de bani prin astfel de metode.

Fenomenul de „Ghosting” în relație

După ce ați vorbit o vreme, ați petrecut momente frumoase împreună, ați avut discuții interesante și poate chiar v-ați deschis emoțional, el dispare.

În funcție de cât de tare te-ai îndrăgostit deja, poți începe să îl cauți tu. Ințial te gândești că a pățit ceva, poate întrebi pe cineva cunoscut, un prieten comun, însă concluzionezi că nu a pățit nimic grav, doar a „dispărut”.

Poate să reapară sau... nu.

Specialiștii au numit acest comportament că fenomen de „ghosting în relații”. Odată ce apare, poate nu este o idee bună să insiști să obții răspunsuri. Ai opțiunea de a încheia relația.

Încearcă să te impresioneze peste măsură încă de la primele întâlniri

La polul opus față de „regula celor 3 zile”, partenerul pare foarte atras de tine încă de prima dată când te vede. Încearcă cu orice preț să te impresioneze, îți oferă flori, cadouri, te sună des, poate juca și rolul celui gelos când nu îi răspunzi imediat la mesaje și mai mult, încerca să îți acapareze tot timpul tău liber.

Poate că până aici pare doar îndrăgostit. Dar dacă mai departe folosește tehnici prin care să intervină în spațiul tău personal și în relațiile tale deja existente, dorind să faci unele renunțări, atunci nu mai este în regulă. Poate începe să-ți spună că prietenele tale nu sunt bune pentru tine, că influența familiei te trage în jos. Încerca să te izoleze, iar acesta este un semnal de alarmă pentru o relație toxică.

De asemenea, graba de a trăi în doi poate fi toxică. Poate să îți sugereze să plecați doar voi doi în lume, să te muți la el, uneori peste hotare etc. Nu exagera și nu grăbi lucrurile, ci oferă-ți tot timpul din lume de care ai nevoie. Poate mai întâi să stea el la tine și mai apoi tu la el.

Este un exemplu, însă ai grijă să nu cazi în plasa unei relații sau aventuri toxice.

Citește mai multe informații despre relațiile toxice în articolul:

5 SEMNE CĂ EȘTI ÎNTR-O RELAȚIE CU O PERSOANĂ TOXICĂ

Sursa foto articol: Dragon Images/ shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: