Setari Cookie-uri

Dragă Alma, partenerul meu îi povestește mamei lui absolut toate detaliile intime din relația noastră. Sa ma îngrijorez?

Cât de apropiată ar trebui să fie relația dintre mamă și fiu?

Îți mulțumesc că ai ales să ne împărtășești preocupările tale legate de relația ta și de dinamica pe care o observi între partenerul tău și mama lui. Înțeleg cât de dificil și frustrant poate fi să simți că viața ta personală este expusă și discutată în afara cuplului, mai ales atunci când ai așteptări de intimitate și confidențialitate.

În primul rând, vreau să subliniez că sentimentele tale sunt perfect normale și valide. Este firesc să îți dorești ca anumite aspecte ale relației voastre să rămână între voi doi, iar implicarea excesivă a unei terțe persoane, chiar dacă aceasta este mama lui, poate crea tensiuni și neînțelegeri.

Există mai multe aspecte pe care le putem explora împreună pentru a înțelege mai bine situația și pentru a găsi soluții potrivite:

Citește și:

1. Înțelegerea legăturii Lor

Relația dintre un fiu și mama sa poate fi extrem de puternică și de complexă. Uneori, această apropiere se poate traduce printr-o nevoie de a împărtăși totul, din dorința de a primi sfaturi, sprijin sau validare. Este posibil ca partenerul tău să fi dezvoltat acest obicei de a discuta totul cu mama sa încă din copilărie, și poate că pentru el aceasta este o normă de comunicare și de relaționare.

2. Comunicarea deschisă

Primul pas spre rezolvarea acestei situații este comunicarea deschisă și sinceră. Îți sugerez să alegi un moment liniștit pentru a discuta cu partenerul tău despre cum te simți. Încearcă să exprimi sentimentele tale fără a-l acuza, folosind fraze de genul "Mă simt inconfortabil când..." sau "Pentru mine este important să...". Explică-i cât de mult înseamnă pentru tine intimitatea și confidențialitatea în relația voastră.

Citește și:

3. Setarea limitelor

Este important să stabiliți împreună limite clare în ceea ce privește ce informații pot fi împărtășite cu alte persoane, inclusiv cu membrii familiei. Aceasta nu înseamnă că partenerul tău trebuie să-și îndepărteze mama, ci doar să înțeleagă importanța respectării intimității voastre ca și cuplu. Puteți discuta și despre momentele și subiectele care sunt potrivite pentru a fi discutate în afara relației voastre.

4. Rolul empatiei

Empatia joacă un rol crucial în orice relație. Încercați să vă puneți unul în locul celuilalt pentru a înțelege mai bine perspectivele și sentimentele voastre. Dacă partenerul tău înțelege cât de mult te afectează acest lucru, este mai probabil să fie dispus să facă schimbări pentru binele relației voastre.

Citește și:

5. Căutarea sprijinului profesional

Dacă situația nu se îmbunătățește, ar putea fi de ajutor să căutați sprijinul unui consilier de cuplu. Un profesionist vă poate ajuta să navigați prin aceste dificultăți, oferindu-vă instrumentele necesare pentru a comunica mai eficient și pentru a găsi soluții care să fie acceptabile pentru amândoi.

6. Respectarea identității individuale

Fiecare persoană aduce în relație propriul său bagaj emoțional și experiențe de viață. Este esențial să respectăm aceste aspecte și să lucrăm împreună pentru a crea un mediu de susținere și respect reciproc. Înțelegerea și acceptarea faptului că partenerul tău are o legătură puternică cu mama sa, dar și că tu ai nevoi și așteptări specifice, pot fi puncte de plecare pentru o relație mai armonioasă.

Citește și:

În final, fiecare relație este unică și necesită muncă, răbdare și compromisuri din partea ambilor parteneri. Prin comunicare deschisă, empatie și respect reciproc, puteți depăși această provocare și vă puteți consolida relația. Îți doresc mult succes în acest proces și sper ca sfaturile mele să îți fie de ajutor în călătoria ta spre o relație mai echilibrată și mai fericită.

Foto prima pagină Motortion Films/ Shutterstock


Alma se numără printre primele cititoare Kudika și a crescut în același timp cu noi. S-a alăturat echipei redacționale sub formă de colaborator pentru că vrea să împărtășească din...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Femeilor geloase nu le funcționează mesageria vocală

Efectele sale sunt deosebit de intrigante și, la fel de rapid ca un ceas elvețian, blochează toate canalele de comunicare rațională, inclusiv mesageria vocală. Femeile geloase au un fel unic de... Kudika


Dragă Alma, am 45 de ani și sunt proaspăt divorțată. Mi-e teamă că  o să mor singură

Îți mulțumesc că mi-ai scris și îmi dau seama că te afli într-o perioadă dificilă a vieții tale. Divorțul este o experiență profundă și complicată, indiferent de circumstanțe,... Alma


Iubirea care vindecă: Omul care îți va ține inima în mâini și va face durerea să tacă.

Când vine vorba de iubire, mulți dintre noi ne imaginăm pasiuni arzătoare, bătăi de inimă accelerate și nopți fără somn petrecute gândindu-ne la persoana iubită. Este acea iubire pe... Alma


Sunt femeie, dar mă port ca un bărbat: după ce mă culc cu tine, nu mă mai interesezi

Unul dintre aceste comportamente este exprimat de femeile care adoptă atitudini aparent masculine în ceea ce privește intimitatea. Ideea că o femeie se poate aventura într-o relație... Kudika

Cele mai norocoase zodii în iubire în luna iulie 2024

Luna iulie 2024 aduce noroc în iubire pentru aceste zodii, fiecare având ocazia de a trăi momente speciale și de a-și îmbunătăți relațiile. Fie că este vorba despre... Kudika