Setari Cookie-uri

Dragă Alma, ne iubim, dar ne despărțim din 3 în 3 luni. De ce se întoarce mereu la mine? Să îl iau înapoi pentru ultima oară?

Dacă mă întrebi pe mine, aveți două răni compatibile, dar nocive: tu ai rana de abandon, el are rana de intruziune. Tu tragi, el împinge.

Îți mulțumesc pentru că ți-ai deschis inima și ai împărtășit o parte din viața ta intimă și complicată. Relațiile tumultuoase, pline de pasiune și chimie, pot fi atât surse de bucurie intensă, cât și de suferință profundă. Pe cât e de deștept creierul, pe atât de tare ne fraierește uneori. Acțiunile voastre pot fi inclusiv răspunsul creierului la dopamină.

Oricât de brutală ar suna comparația, să știi că e echivalentul unui dependent care așteaptă următoarea doză. Mai mult de atât, aceste ruperi și desprinderi din relație îți pot activa ție un tipar pe care deja îl cunoști. Vreau să te gândești foarte bine la trecutul tău, la copilărie sau la adolescență și să îți dai seama ce persoană cu adevărat importantă din viața ta avea acest tip de comportament, în care îți oferea atenție și afecțiune cu lingurința, lăsându-te apoi să tânjești după o nouă porție.

Citește și:

De asemenea, de fiecare dată când se întoarce la tine, te simți văzută, specială și aleasă pentru că pe oricine ar fi întâlnit în perioadele de absență, tot la tine se întoarce. Nu îți va pica bine, știu, dar te rog să iei în calcul faptul că atunci când face acest lucru, de fapt și de drept nu îți activează altceva decât rana profundă de abandon din copilărie.

Te rog să te mai gândești și la faptul că există posibilitatea ca această relație să fie bazată pe răspunsurile voastre la traumă. Dacă mă întrebi pe mine, aveți două răni compatibile, dar nocive: tu ai rana de abandon, el are rana de intruziune. Tu tragi, el împinge. Să știi că aceste două răni se pot vindeca și în cuplu, dar vindecarea începe individual. Asta ca să îți răspund la întrebarea de ce se tot întoarce el și de ce îl tot accepți tu.

Citește și:

Ar trebui să accepți o nouă împăcare?

Decizia de a accepta sau nu o nouă împăcare depinde de multe variabile și de introspecția ta profundă. Iată câteva puncte pe care să le iei în considerare:

  1. Analizează-ți nevoile și dorințele: Ce îți dorești cu adevărat de la această relație? Te face să te simți împlinită, respectată și fericită? Este important să îți clarifici nevoile și să vezi dacă această relație le îndeplinește.

  2. Stabilește limite clare: Dacă decizi să îi dai o nouă șansă, este esențial să stabilești limite clare și să discutați despre așteptările voastre. Comunicarea deschisă și sinceră poate să fie cheia pentru evitarea acelorași greșeli.

  3. Discutați motivele despărțirilor: Reflectați împreună asupra motivelor pentru care v-ați despărțit în trecut. Învățați din aceste experiențe și încercați să găsiți soluții concrete pentru a evita repetarea lor.

    Citește și:
  4. Ție îți face bine acest trenuleț emoțional? Pune-ți întrebarea dacă această relație te ajută să crești și să te dezvolți ca persoană sau dacă te trage în jos. Fericirea ta și bunăstarea ta emoțională trebuie să fie pe primul loc.

  5. Consultă un terapeut: Uneori, poate fi util să discuți cu un terapeut care să te ajute să înțelegi mai bine dinamica relației și să îți ofere perspective obiective. Terapia de cuplu poate fi, de asemenea, o opțiune pentru a lucra la relația voastră.

Draga mea, decizia de a accepta sau nu o nouă împăcare este una personală și complexă. Este important să îți acorzi timp pentru a reflecta și a evalua cu atenție ce este mai bine pentru tine. O relație sănătoasă ar trebui să te împlinească și să îți ofere stabilitate, respect și iubire reciprocă. Ascultă-ți inima, dar și rațiunea, și nu ezita să ceri ajutor atunci când ai nevoie.

Citește și:

Dacă ai și tu nevoie de un sfat despre viață, scrie-i Almei pe adresa redacție@kudika.ro cu mențiunea ”Pentru Alma”.

Foto prima pagină Roman Samborskyi/ Shutterstock


Alma se numără printre primele cititoare Kudika și a crescut în același timp cu noi. S-a alăturat echipei redacționale sub formă de colaborator pentru că vrea să împărtășească din...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Femeilor geloase nu le funcționează mesageria vocală

Efectele sale sunt deosebit de intrigante și, la fel de rapid ca un ceas elvețian, blochează toate canalele de comunicare rațională, inclusiv mesageria vocală. Femeile geloase au un fel unic de... Kudika


Dragă Alma, am 45 de ani și sunt proaspăt divorțată. Mi-e teamă că  o să mor singură

Îți mulțumesc că mi-ai scris și îmi dau seama că te afli într-o perioadă dificilă a vieții tale. Divorțul este o experiență profundă și complicată, indiferent de circumstanțe,... Alma


Iubirea care vindecă: Omul care îți va ține inima în mâini și va face durerea să tacă.

Când vine vorba de iubire, mulți dintre noi ne imaginăm pasiuni arzătoare, bătăi de inimă accelerate și nopți fără somn petrecute gândindu-ne la persoana iubită. Este acea iubire pe... Alma


Sunt femeie, dar mă port ca un bărbat: după ce mă culc cu tine, nu mă mai interesezi

Unul dintre aceste comportamente este exprimat de femeile care adoptă atitudini aparent masculine în ceea ce privește intimitatea. Ideea că o femeie se poate aventura într-o relație... Kudika

Cele mai norocoase zodii în iubire în luna iulie 2024

Luna iulie 2024 aduce noroc în iubire pentru aceste zodii, fiecare având ocazia de a trăi momente speciale și de a-și îmbunătăți relațiile. Fie că este vorba despre... Kudika