Setari Cookie-uri

The Italian Espresso Experience: Allegro con Brio

Pentru cea de-a optsprezecea editie a calendarului, Lavazza a ales o prezentare artistica noua, o sinteza perfecta intre fotografie si muzica: dialogul direct, care nu mai are nevoie de traducere.

Lavazza si arta fotografica
Cei mai buni fotografi din lume si-au folosit obiectivele pentru a surprinde si reda diverse aspecte legate de cafea. Placerea, culoarea si energia data de cea mai populara bautura din lume au fost filtrate prin mediul sofisticat si evocativ al fotografiei alb-negru in primele 9 editii ale Calendarului Lavazza, si tratate cu un stil energic, inovator, in urmatoarele edtii. Timp de optsprezece ani, Lavazza a colaborat cu cei mai renumiti fotografi din lume pentru interpretarea artistica a calendarului.
Ca muza, cafeaua a stimulat talentul creativ si forta exprimarii fotografilor care au avut dorinta interioara – si abilitatea, desigur - de a transforma ritualul zilnic al cafelei intr-un incredibil moment de liniste, placere si deliciu.
Editia produsa de Miles Aldridge se intentioneaza a fi urmatorul pas intr-un ciclu inceput de Helmut Newton si continuat cu Elliott Erwitt, David LaChapelle, Ellen Von Unwerth si Annie Leibovitz (fotograful pentru editia 2009); in mod cert, Lavazza devine un reper pentru fotografia de autor.
Calendarul Lavazza a devenit un eveniment asteptat cu nerabdare de fotografi entuziasti din toata lumea, care urmaresc traseul acestui eveniment in ultimii 18 ani.
1993-4 Helmut Newton
1995 Ellen Von Unwerth
1996 Ferdinando Scianna
1997 Albert Watson
1998 Marino Parisotto
1999 Magnum Photos
2000 Eliott Erwitt
2001 Martine Franck si Richard Kalvar
2002 David LaChapelle
2003 Jean-Baptiste Mondino
2004 Thierry Le Gouès
2005 Erwin Olaf
2006 Ellen Von Unwerth
2007 Eugenio Recuenco
2008 Finlay MacKay
2009 Annie Leibovitz


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.