Setari Cookie-uri

The Italian Espresso Experience: Allegro con Brio

Pentru cea de-a optsprezecea editie a calendarului, Lavazza a ales o prezentare artistica noua, o sinteza perfecta intre fotografie si muzica: dialogul direct, care nu mai are nevoie de traducere.

Aldridge este un fotograf conventional, in sensul ca nu a cedat tentatiilor erei digitale, preferand sa fotografieze in continuare pe pelicula. Desi este cunoscut ca un mare colorist, majoritatea realizarilor sale se datoreaza efectelor de culoare si lumina pe care le obtine in studio.
In secolul 21, Aldridge foloseste o gama de culori primare, mai degraba create de om decat naturale: galben acid, roz bubblegum, verde gazon Astro, si albastru inchis – nu albastru azur, nici albastrul frescelor, ci albastrul impenetrabil al uniformelor insotitoarelor de zbor sau cel al tricourilor nationalei italiene de fotbal. Filmele color timpurii au fost si ele o sursa de inspiratie pentru Aldridge: “imi place felul in care Tehnicolor a spart orice imagine in blocuri de culoare pura si a dat o nuanta de albastru luminos umbrelor.”
Lucrarile lui Aldridge se gasesc in colectiile permanente ale catorva muzee, inclusive la Centrul International de Fotografie din New York si in Galeria Nationala de Portrete din Londra. Anul acesta Aldridge a avut trei expozitii ca titular – La Galeriile Hamilton din Londra, Galeria Steven Kasher din New York si la Galeria Reflex din Amsterdam. Aldridge este casatorit, are patru copii si locuieste in Londra.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.