Setari Cookie-uri

Foto: Expozitia Personal light by Alina Ene

Bucuresti, 7 iulie 2010, ora 20.00: Alina Ene a lansat, la Anaid Art Gallery, expozitia de fotografie si produs de moda, intitulata Personal light.

comunicat de presa

Bucuresti, 7 iulie 2010, ora 20.00: Alina Ene a lansat, la Anaid Art Gallery, expozitia de fotografie si produs de moda, intitulata “Personal light”.

Cu aceasta ocazie, Alina Ene isi propune sa aprofundeze conceptul de Light Techno Fashion. Acest concept a fost propus de catre designer, pentru prima oara pe scena modei romanesti, cu ocazia lansarii colectiei "LightWear", in cadrul Romanian Fashion Week 2010.

Tema colectiei se bazeaza pe principiile ideii de energetism (Wilhelm Ostwald): exista o retea de energie care curge prin toate lucrurile vii. Dar cum ne conectam la aceasta retea?

Prin integrarea tehnologiilor luminescente in produsul vestimentar energia devine o prezenta reala, vizibila si tangibila. Energia organica este absorbita si eliberata sub forma de lumina.

Vestimentatia devine astfel un suport energetic, in care rolul principal este jucat de lumina, ca factor ce influenteaza perceptia asupra formelor. Materialele utilizate de Alina Ene sunt reactive la lumina UV si autoluminante, dar fara a necesita sistem de alimentare. Lumina dezvaluie o intreaga poveste transpusa prin imprimarea digitala a fotografiilor light painting pe suportul textil.

Expozitia “Personal Light” by Alina Ene, introduce inca un element de noutate: imprimeurile 3D Light. Acestea sunt rezultatul imbinarii dintre efectul tridimensional (3D) cu efectele produse prin imprimarea digitala a fotografiilor de light painting.




In afara produselor de moda, in cadrul expozitiei vor putea fi admirate imaginile semnate Dan-Andrei Paraschiv, autorul fotografiilor light-painting si 3D, care au stat la baza dezvoltarii imprimeurilor pe care Alina Ene le-a inclus in colectia sa.

Expozitia Personal Light by Alina Ene va putea fi vizionata pana pe 21.07.2010 la Anaid Art Gallery din Str. Slobozia, nr. 34, Bucuresti (reper: Rondul Cosbuc, Bd. Regina Maria). Mijloace de transport in comun: metroul pana la statia Piata Unirii, schimbat cu tramvaiul 32 sau autobuzul 117 pana la statia Regina Maria.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.