Setari Cookie-uri

Advertorial (P)Tanarul designer Catalin Valean prezinta in premiera colectia Tranzitii

Bucuresti, 1 noiembrie 2012 - Henkel Romania, prin marca Perwoll, si tanarul designer Catalin Valean, prezinta astazi colectia Tranzitii, desemnata castigatoare a concursului national de schite de design vestimentar "Fii creator de Haute-Couleur". Schitele premiate de juriu in luna august au prins acum viata in cadrul unei colectii puternice si articulate, care dovedeste maturitatea profesionala a lui Catalin Valean.

Colectia „Tranzitii” propune sapte tinute pentru ambele sexe si cuprinde piese vestimentare unice, care ilustreaza perspectiva autorului asupra conceptului de schimbare. In realizarea ei, tanarul designer a folosit combinatii originale de culori vii si materiale precum stofa de bumbac, tricot de lana, matase si voal de matase, nylon, piele, vascoza, elastan si fetru. Prin discursul estetic al colectiei, Catalin Valean initiaza un curent stilistic articulat de propria viziune asupra unei lumi aflate intr-o constanta transformare.

„Toate elementele din cadrul colectiei sunt trecute prin filtrul personal. Fiecare detaliu, de la masca de iepure si pana la atmosfera conturata, a fost raportat la o perceptie distincta a tranzitiilor din viata de zi cu zi. Experienta de a trece de la o simpla idee transpusa in schita la creatia fizica, palpabila, este la randul ei o tranzitie care a contribuit in mod semnificativ la evolutia mea ca designer. Piesele din aceasta colectie pot fi purtate in tinutele de zi cu zi, desi au accente avangardiste”, declara Catalin Valean, tanarul designer castigator al concursului national de schite de design vestimentar organizat de marca Perwoll.

In cadrul concursului „Fii creator de Haute-Couleur”, Catalin a fost premiat cu 1.500 de euro pentru crearea efectiva a colectiei sale, pe baza schitelor care i-au adus locul 1 in fata celorlalti 78 de participanti din intreaga tara. Juriul a fost format din Adelina Ivan (designer vestimentar), Marian Palie (fashion stylist), Carmen Andrei (reprezentant magazin Cocor) si Larisa Guzga (reprezentant Henkel Romania, divizia Detergenti).

Colectia semnata de Catalin Valean va fi expusa spre vanzare in Galeria Designerilor Romani din magazinul Cocor, Bucuresti, pana in luna decembrie 2012.

„In urma cu cativa ani, prin marca Perwoll, ne-am propus sa devenim un sprijin real pentru tinerii designeri aflati la inceput de drum si ne bucuram ca prin initiativele cu care suntem prezenti in domeniul modei din Romania, reusim sa le sustinem talentul si creativitatea. Concursul de schite de design vestimentar a dat ocazia unui tanar talent sa mearga mai departe de lumea schitelor de pe hartie. A reprezentat un sprijin si o provocare in acelasi timp, invitandu-l sa-si creeze efectiv colectia, iar noi l-am ajutat apoi sa devina cu adevarat vizibil, prin expunerea tinutelor intr-o galerie comerciala de renume in lumea modei”, declara Larisa Guzga, Product Manager Perwoll, Divizia Detergenti si Produse pentru ingrijirea locuintei - Henkel Romania.
Catalin Valean este student la Universitatea de Arte si Design din Cluj-Napoca, sectia design-vestimentar si a absolvit un stagiu de practica in Germania, la un label de moda din Berlin, prin programul de plasament Erasmus. A fost dintotdeauna pasionat de moda, dar a reusit sa si-o dezvolte numai dupa ce a beneficiat de sustinerea financiara a parintilor.

Concursul national de schite de design vestimentar „Fii creator de Haute-Couleur” nu este singura initiativa Perwoll de suport si recunoastere a talentelor din domeniul modei. In fiecare an, marca de detergent special dedicat ingrijirii tesaturilor speciale acorda Premiul Perwoll pentru Tineri Designeri celor mai talentati absolventi ai sectiilor de Moda si Design Vestimentar de la cele mai mari universitati de profil din tara. Urmarind o traditie de 3 ani la rand, distinctia urmareste recunoasterea talentului si creativitatii tinerilor designeri romani.

* * *

Despre concurs

Concursul national de schite de design vestimentar „Fii creator de Haute-Couleur!” , organizat de Perwoll, se afla la prima editie si a adunat un numar impresionant de 79 de participanti din intreaga tara. Participantii au propus intre 10 si 15 schite prêt-à-porter, pe tema „culori de inalta tinuta", au detaliat materialele cu care ar urma sa-si realizeze colectia si au explicat conceptul acesteia. Competitia s-a adresat atat persoanelor cu studii de profil, cat si tinerilor amatori care si-au putut demonstra talentul prin schite, din dorinta de a se afirma in domeniul designului vestimentar.

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.