Setari Cookie-uri

7 lucruri pe care nu le stiai despre Coco Chanel

7 lucruri pe care nu le stiai despre creatoarea de moda Coco Chanel

Simplitatea este cheia elegantei adevarate – asa sustinea creatoarea de moda Coco Chanel. E adevarat ca Gabrielle Chanel a trait in generatia “Less is more”, dar dorinta ei de a face moda mai simpla a pornit de la faptul ca si-a dorit confort si eliberarea femeii de sub auspiciile corsetului – la propriu si la figurat. A inceput sa creeze palarii, mai intai ajutand in croitorie, in timp ce era in orfelinat. De-acolo si pana la femeia ce a imbinat feminitatea, cariera, idependenta si atitudinea de castigatoare a fost un drum pe care Coco a mers cu incredere.

L’inoubliable Coco – si sigur a ramas in istorie! – este “responsabila” pentru popularizarea unui stil eminamente confortabil si neaparat feminin. Iata ce nu stiai de designerul francez ce a lasat mostenire un adevarat imperiu in lumea modei:

Citește și:

1. Little Black Dress a fost inventata de Coco Chanel si a fost numita de catre Vogue “rochia Ford”.

Little Black Dress - 224,99 lei

2. Colierul de perle era cea mai des folosita bijuterie de catre creatoarea franceza.

Perle - 789 lei

3. Chanel no.5 este primul parfum ce a purtat nume de designer

Apa de parfum Chanel no.19 - 339,90 lei

4. Taiorul i se datoreaza tot lui Chanel. Sacou croit lejer, fara a fi strans pe talie si fusta midi dreapta sau cu pliuri ce permiteau miscarea – ce poate fi mai ladylike si comod? Descopera si mai multe lucruri despre viata ei, citind cartea lui Edmonde Charles-Roux.

Coco Chanel, Edmonde Charles-Roux - 27, 59 lei

5. Coco Chanel a folosit pentru prima data jerseul – material imprimutat din vestimentatia masculina – in creatiile haute-couture.

6. Coco Chanel a fost un exemplu al femei independente nu doar prin creatiile sale, ci si prin felul sau de a fi – a purtat parul scurt, avea tenul bronzat – un semn al inferioritatii sociale in acele vremuri – a purtat haine barbatesti si a fumat in public. Adora rujul rosu si machiajul cu eye-liner negru.

Citește și:

Ruj - 28,07 lei

Eyeliner negru - 14,99 lei ­

7. Intr-o vreme cand femeile inca se chinuiau sa faca echitatie in rochii lungi si bluze cu jabouri stufoase, Chanel a imprumutat costumul barbatesc de calarie.

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.