Setari Cookie-uri

Galerie foto: Colectia Agnes Toma primavara-vara 2011 la Gala Avampremiere

Cel mai recent eveniment de moda al acestui an - AVANPREMIERE - Fashion and Lifestyle, un mix intre arta, moda si stil de viata contemporan, s-a desfasurat in perioada 16-18 noiembrie 2010 la Muzeul de Arta Contemporana si a culminat cu Gala Avanpremiere in cadrul careia 10 designeri romani si-au prezentat colectiile de primavara-vara 2011.

Amprenta de MINIMALISM vs. MASCULIN defineste colectia, acestea reprezentand doua dintre cele mai puternice tendinte ale sezonului primavara-vara 2011, dar si a evolutiei modei in general.

Astfel, colectia AT reprezinta, in esenta, o exprimare a minimalismului reinterpretat, cu accente masculine, in asociere cu o zona de feminitate si glamour.

Urmarind aceasta idee, in colectia AT pentru primavara 2011 un sacou extra-large cu aer masculin de pilda va fi intotdeauna asociat unui sort din paiete sau unei rochii de matase drapata minimal, eventual transparenta si cu sutienul relativ vizibil prin contrast cromatic... Prin contrapunct feminitatea este astfel optim pusa in valoare, exprimata fie prin transparente atipice, decoltee adanci si drapaje minimale, fie prin accente de imprimeuri florale sau lenjeria “la vedere”… Dar mai ales prin materialele speciale, de ultima generatie, ultra-feminine: satin de matase, organza translucida sau mata din fibra naturala, voal spumos din matase naturala, stofe cu tuseu satinat din lana fina in amestec cu matase, tul fin, paiete si stofa cu lurex – cateva accente de glamour in nuante metalice, ce completeaza o paleta cromatica de ecru, ivory, gri deschis, cu inflexiuni metalice.

Echilibrul masculin – feminin – emblematic pentru momentul actual al modei - este exprimat in piesele inspirate din sifonierul bunicului, in reinterpretarea tiparului masculin si transpunerea acestuia in palierul feminitatii: sacouri extra large, umeri cazuti, veste supradimensionate, pantaloni clasici masculini, in asociere cu rochii croite in linii minimale, prin reinterpretarea tiparelor traditionale, elemente rigide in cotrapunct cu o stare de lejeritate si comoditate asumata, finisaje impecabile si piese atent construite in contrapunct cu detalii nefinisate ce exprima o asimetrie asumata.

Personajul Agnes Toma al sezonului viitor este definit de starea de LIBERTATE si ECHILIBRU. Exprimari aparent antagonice - masculin / feminin – definesc noul cadru al libertatii de expresie si o noua silueta caracterizata de confort rafinat, si o noua viziune a luxului: subtil, simplu, lejer si relaxat!

In curand pe site-ul www.agnestoma.ro - intreaga colectie “AGNES TOMA- PRIMAVARA-VARA 2011

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.