Setari Cookie-uri

Trend alert: creaturi intunecate

Stilul boem capata noi fatete in tendintele actuale. Romantismul este reinventat, prin puterea de seductie a tinutelor negre, misterioase.

Stilul boem capata noi fatete in tendintele actuale. Romantismul este reinventat, prin puterea de seductie a tinutelor negre, misterioase. Daca in timpul verii ne bucuram inca de haine colorate, confectionate din tesaturi fine, din toamna capata prioritate piesele vestimentare rigide, inchise la culoare.

PARIS - MARCH 10: A model walks the runway during the Elie Saab Ready to Wear show as part of the Paris Womenswear Fashion Week Fall/Winter 2011 at Espace Ephemere Tuileries on March 10, 2010 in Paris, France. (Photo by Francois Durand/Getty Images) Cui se datoreaza oare aceasta tendita? Fenomenului Twilight, bineinteles, mai exact vampirilor care fac o nota discordanta cu simplii muritori, prin tinute alese, desprinse parca dintr-o epoca trecuta. Persionaje controversate, acestia se remarca usor printr-un stil elegant, clasic. Nu-i de mirare, avand in vedere ca prind viata intr-o perioada dominata de rafinament, cunoscuta si sub numele de “La belle epoque”. Astfel, imbinand cele doua caracteristici esentiale: vampiri si epoca veche, obtinem o tendinta noua, primita cu entuziasm de creatorii receptivi la nou.

Piesele vestimentare intunecate isi fac loc pe podium, manechinele purtand si un machiaj adecvat. Colectia de vara a lui Givenchy este dominata de creatii couture distinse, compuse din rochii negre pretioase si volume realizate din texturi rafinate: dantele, matase, pene. Desi paleta cromatica este dominata de negru, accentele puternice sunt obtinute prin culori tari: violet si albastru-metalic. Machiajul este puternic: ochii conturati cu negru,tenul alb livid si buzele rosii.

Aceasta tendinta se remarca si prin intermediul detaliilor care farmeca privirea. Daca esti o iubitoare a stilului vechi, pregateste-ti din timp accesoriile care te vor scoate din anonimat. Bijuteriile clasice, ofera un aer de noblete: colierele la baza gatului, brosele camee sau in forma de floare si inelele cu pietre pretioase, sunt usor de adaptat unei garderobe variate. Desi texturile fine sunt inlocuite, noile venite se diferentiaza doar printr-o abordare distincta a elegantei. Noile trenduri propun din toamna brocartul, stofa neagra, catifeaua, si insertiile de matase. Camasile albe cu jabouri din dantela sau esarfele diafane in nuante nude reprezinta accentul de lumina al costumului dominat de culori inchise, insa rafinat, deosebit de romantic.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.