Setari Cookie-uri

Video: Alexander McQueen primavara-vara 2012

In fiecare sezon astept cu interes anumite prezentari de moda. Printre acestea se numara si show-ul Alexander McQueen, care acum poarta semnatura lui Sarah Burton. Prezentarea s-a bucurat de un succes total. A fost un spectacol de vis, cu rochii impresionante pe care nu ma mai satur sa le privesc.

In fiecare sezon astept cu interes anumite prezentari de moda. Printre acestea se numara si show-ul Alexander McQueen, care poarta acum semnatura lui Sarah Burton. Prezentarea s-a bucurat de un succes total. A fost un spectacol de vis, cu rochii impresionante pe care nu ma mai satur sa le privesc. Culorile vii imbinate cu materialele si detaliile pretioase au transformat creatiile vestimentare in adevarate opera de arta.

Inca o data Sarah Burton confirma ca poate sa duca mai departe povestile fantastice imaginate de geniul McQueen. Colectia Alexander McQueen dedicata sezonului primavara-vara 2012 a starnit admiratia si aplauzele tuturor criticior de specialitate.

Lumea subacvatica a fost sursa de inspiratie care a stat la baza creatiilor vestimentare. Aceasta tema a trezit interesul mai multor designeri, insa nu reprezinta chiar o noutate pentru stilul adoptat de McQueen. Sarah Burton a dus mai departe lumea subacvatica pe care designerul britanic a imaginat-o in ultima lui prezentare din vara lui 2010.

Burton a reusit sa interpreteze magistral din perspectiva proprie, lumea gandita de regretatul designer. In prezentarea desfasurata la Paris modelele pareau niste zeite seducatoare, de o frumusete ireala.

Rochii opulente confectionate din volane, valuri de broderii si materiale lucioase au fost decorate cu perle, dantele si structuri multicolore care aminteau de algele marine. Sarah Burton a reusit sa redea minunat iluzia unei lumi marine desprinsa parca din basme.

Piesele vestimentare semnate Alexander McQueen nu au fost niciodata clasice sau simple. Dintotdeauna au fost construite atent, prin suprapuneri si jocuri de texturi. Aceeasi tehnica am remarcat-o si acum. Designerul a construit siluete care elogiaza feminitatea. Liniile corpuluiau fost modelate atent cu volume si falduri bogate. Am remarcat si influente arhitecturale puse in valoare printr-un stil opulent, desavarsit.

Talia este subliniata prin croieli cambrate, in timp ce umerii, gatul si soldurile sunt spradimensionate prin structuri ample. Paleta cromatica a fost bogata in nuante calde si accente puternice care au completat perefect lumea subacvatica.

In opinia mea este una dintre cele mai bune colectii realizate sub indrumarea noului director de creatie. Va propun sa urmariti in clipul de mai jos show-ul complet al casei de moda Alexander McQueen:

Cristina Craciun
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.