Setari Cookie-uri

Tendinte primavara vara 2009

Tendintele in moda pentru sezonul de primavara-vara 2009 se impart in doua directii: varianta soft, definita de linii simplificate si un chic feminin abordabil, precum si varianta extrem de creativa si luxoasa, tradusa prin adevarate opere de arta. Ovidiu Buta, consultant P&G Beauty, schiteaza tendintele principale, afirmand ca in cazul ambelor directii creative exista cateva lucruri comune: un optimism debordant tradus in culori puternice si vesele, desprinse direct de pe podiumurile de moda ale anilor `80 (o alta perioada turbulenta din punct de vedere economic), variatiuni pe tema smokingului sau a saharienei, precum si rochii de o eleganta atemporala.

Safari Trip
In fiecare sezon moda isi cauta o noua destinatie. Dupa ce a calatorit din India pana in Rusia si din China pana in Mexic, de data aceasta Moda decide sa porneasca intr-o directie speciala, o directie glamour.
Inspirati si de colectiile lui Yves Saint Laurent, designerii decid ca femeia noului sezon trebuie sa fie ori sa arate ca un explorator desprins parca din filme ca “Out of Africa” sau mult mai noul “Australia”. O tema exploatata generos de aproape toti designerii, fiecare venind cu propria lui versiune despre ce nu ar trebui sa lipseasca din valizele imbracate in panza de sac, cu manere din piele sau os. Pentru Frida Giannini, femeia Gucci trebuie sa fie o aparitie eleganta indiferent ca este vorba despre o vanatoare de lei sau crocodili. Acelasi lucru il crede si Ralph Lauren care adauga tinutei pantalonii bufanti din lame, asortati camasii din in, gentii purtate in diagonala si palariei de piele.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.