Setari Cookie-uri

Tendinte primavara vara 2009

Tendintele in moda pentru sezonul de primavara-vara 2009 se impart in doua directii: varianta soft, definita de linii simplificate si un chic feminin abordabil, precum si varianta extrem de creativa si luxoasa, tradusa prin adevarate opere de arta. Ovidiu Buta, consultant P&G Beauty, schiteaza tendintele principale, afirmand ca in cazul ambelor directii creative exista cateva lucruri comune: un optimism debordant tradus in culori puternice si vesele, desprinse direct de pe podiumurile de moda ale anilor `80 (o alta perioada turbulenta din punct de vedere economic), variatiuni pe tema smokingului sau a saharienei, precum si rochii de o eleganta atemporala.

Anii '80
Moda anilor `80 este citata de o mare parte dintre designeri in colectiile primavara-vara 2009. Unii dintre ei, pentru o si mai mare exactitate, isi reviziteaza arhivele in cautarea a ceea ce ar mai putea functiona cu succes in noul sezon.
Cel mai optzecist designer ramane Armani, de aceea putem gasi suficiente elemente din creatia lui in colectiile momentului: pantalonii tip dhati (sau “harem”), sacourile barbatesti (la Stella McCartney), metraje de lame transformate in pretioase rochii de seara sau salopete (la Proenza Schouler).
Acestora li se adauga culorile extrem de curajoase inspirate din graffiti-urile new yorkeze (Versace, Miu Miu, Peter Som), dungile (Louis Vuitton, Emporio Armani, Marc Jacobs) si tonurile metalice. Nu lipsesc nici influentele post punk specifice perioadei: jachete destructurate, materiale destramate (Miu Miu), lenjeria purtata la vedere si pijamalele transformate in elegante bluze sau rochii (Dolce&Gabbana).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.