Setari Cookie-uri

Descopera originalul!

Trecand prin magazine sau piete gen "bazar" nu se poate sa nu fi observat vreodata genti cu logo-uri celebre sau obiecte vestimentare ce copiau destul de prost stiluri celebre. Dat fiind contextul in care se intampla sa vedem produse de acest gen posibilitatea ca acestea sa fie originale este minima, ca sa nu spun nula. Problema intervine insa atunci cand intr-o plimbare prin locurile in care s-ar presupune ca preturile piperate ar implica in mod automat si niste produse pe masura identifici aceleasi "clone" de prost gust, poate ceva mai atent lucrate dar aflate inca la mare "distanta" din punct de vedere calitativ de originale. Ca sa iti usuram misiunea atunci cand doresti sa achizitionezi un lucru 100% original si ca sa te feresti de eventualele "pacaleli" trebuie sa stii cateva aspecte minore care iti certifica sau nu decizia de cumparare.

4. Un pret mult prea mic pentru un produs despre care ai aflat deja ca ar avea un pret destul de ridicat este de asemenea un semn fata de care trebuie sa iti pui intrebari. Ori are o greseala din fabricatie si este dat la pret redus (lucru putin probabil pentru ca marile brand-uri nu-si permit erori care sa ii „coste” capital de imagine) ori este din nou...o copie.

5. Desi situatia in sine este hilara incearca sa analizezi mai bine si felul in care numele marcii a fost scris. Nu mare iti va fi surpriza daca vei vedea nume ca „Dolce & Cabbana”, „Mike”, „Cavali” „Di'Or” etc. Incearca deci sa te uiti de mai multe ori pe eticheta fiindca uneori nici macar nu iti trebuie mai mult de 10 secunde ca sa depistezi un fals.

6. Daca esti foarte familiarizata cu marca respectiva fii atenta inclusiv la font-ul folosit pentru scrierea numelui brandului. Frecvent acesta este asemanator dar NU identic. Si de aceasta data spiritul tau de observatie trebuie „exploatat” la maximum.

Pe scurt, un proverb care se potriveste excelent zilelor noastre este acela care spune: „Sunt prea sarac ca sa imi cumpar ceva ieftin” in sensul ca, decat sa tot dam banii in fiecare luna pe alte si alte produse ca sa le inlocuim pe cele care s-au deteriorat cu o rapiditate uimitoare mai bine facem o investitie serioasa dar avem certitudinea (daca nu cadem in plasa fake-urilor) ca nu regretam dupa scurta vreme achizitia facuta.

Un articol de Raluca Mateiu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.