Setari Cookie-uri

Fusta, tot mai scurta

Fustele scurte, decolteurile adanci, pantalonii cu talie joasa sunt doar putine dintre articolele vestimentare considerate foarte controversate si asociate in general cu exhibitionismul ...

Totusi scurtarea fustei a atins pragul limita in sensul ca de multe ori nu se mai tine cont de silueta celei care o poarta, iar fusta poate fi atat de redusa ca dimensiuni incat devine aproape un accesoriu inutil. Scurtarea fustei pana la limita indecentei a venit si ca un raspuns la inlaturarea anumitor restrictii impuse de regimurile politice si ca afirmare a unui libertinaj usor scapat de sub control. O alta categorie o reprezinta tinerele societatii actuale care au tendinta de a imita tendintele vedetelor din lumea artistica si care nu constientizeaza ca de multe ori aluneca in ridicol cu vestimentatia lor si inceteaza sa mai starneasca admiratia si invidia, ci deprecierea si dezgustul celorlalti. In speta, orice articol vestimentar poate deveni vulgar, ridicol in anumite combinatii,cand are anumite dimensiuni sau cand se alatura unei atitudini neportivite. In multe cazuri kitschul nu consta neaparat in haina aleasa, oricat de stridenta si nepotrvita ar fi aceasta pentru ocazia respectiva ci in modul in care este purtata, in lipsa de rafinament, bun gust si moralitate a celei care o imbraca.

Astfel, fusta scurta a starnit multiple controverse de-a lungul timpului si a devenit concomitent o emblema a tuturor tinutelor indecente desi moralitatea unei persoane nu se reflecta in mod obligatoriu in dimensiunea fustei pe care o poarta. Intr-o societate si o perioada in care totul este permis din punct de vedere vestimentar, scurtarea fustei a venit ca un amanunt destul de firesc, dar care nu a putut fi acceptat inca, in unanimitate, de toate categoriile de varsta si de cele sociale.

Un articol de Cristina Serbu


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.