Setari Cookie-uri

Vintage vs nou

Trimit articolele vintage si cele noi la doua zone vestimentare antinomice? Depinde cum privesti problema. In multiple situatii exista o complementaritate intre acestea, dat fiind faptul ca imbinarea inspirata a unui articol vestimetar vintage cu unul nou poate avea un efect spectaculos si poate aduce bineinteles un plus de chic.

Un exemplu reusit al acestei tendinte in moda il constituie stilul adoptat de artista Christina Aguilera, odata cu lansarea albumului „Back to Basics”. Este intr-adevar o intoarcere la elemente clasice din anii 20, 30, 40, in perfecta concordanta cu stilul muzical al acesteia (jazz, blues, soul). Christina Aguilera a reusit sa-si creeze un look unitar apeland la elemente moderne, dar bazandu-se totodata pe machiajul, coafura si numeroasele tinute pe care le preia in incursiunea ei in timp. Este o reintoarcere la feminitate care a venit ca o declasare a imaginii sale anterioare de vampa. Stilul acesta elegant, chic reprezinta o alegere inteleapta pentru artista care avea nevoie urgent de o imagine care sa se conformeze statutului ei de diva. Nu trebuie sa fim insa o vedeta cu merite recunoscute pe plan artistic pentru a imprumuta astfel de elemente rafinate, extravagante sau chiar mai simple, casual din perioade care ne-au impresionat din punct de vedere vestimentar.

Concluzia ar fi aceea ca putem apela oricand la mici detalii retro fara a ne banaliza insa tinuta, ci pentru a obtine chiar lookul acela natural, casual care ne caracterizeaza foarte bine personalitatea. Toate ne dorim sa ne construim o imagine care sa placa ochiului, dar care sa fie oarecum fireasca, un look extrem de bine gandit, studiat, dar care sa lase in urma o aroma pregnanta de naturalete si prospetime.


Un articol de Cristina Serbu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.