Setari Cookie-uri

9 lucruri pe care nu le stiai despre lenjeria intima

Exista oare ceva mai sofisticat, pretios, sexy si misterios decat lenjeria intima? Cu siguranta, nu! Pentru ca sutienul acela cu insertii din dantela te face sa te simti stapana pe tine in sala de sedinte. Pentru ca body-ul acela de care doar tu stii, te face sa te simti sexy in timp ce esti la job. Deci sa ne bucuram ca traim aceste vremuri cand piesele de underwear sunt feminine, senzuale si delicate, pentru ca inceputurile, doamnelor, n-au fost tocmai astfel.

S-a inceput de la fasii din piele de animal infasurate in jurul taliei si bustului. S-a trecut prin dantelarii si corsete Baroce, port-jartiere vulgar strecurate in tinutele dansatoarelor de can-can, s-a ajuns la Madonna in bustiere si corsete metalice – o mai tii minte sigur in Like a Virgin, in costumele semnate de Jean Paul Gaultier – la betelia boxerilor la vedere, uf, la rochii tip furou in vestimentatia casual de zi cu zi. Iata cateva capitole importante in istoria lenjeriei intime:

1. Lenjeria intima, asa cum o stim, cu dantela, apare abia dupa 1900, odata cu explorarea sexualitatii de catre femei. Aplicatiile apar dupa 1950.

Sutien

Sutien (54.90 lei)

2. Intrucat lenjeria intima a evoluat in functie de piesele vestimentare purtate pe deasupra ei, juponul incepe sa se scurteze dupa 40 de ani de folosinta, pe masura ce se scurtau si rochiile. Juponul este stramosul boxerilor si al slipului.

Citește și:

Boxeri cu talia inalta

Boxeri (204,99 lei)

Chiloti cu dantela

Chiloti cu dantela (80.99 lei)

3. In jurul anilor ’30 apar sutienele fara bretele – strapless – pentru ca rochiile devin mai decoltate si cu spatele gol.

Sutien fara bretele

Sutien fara bretele (238.46 lei)

4. Primul sutien patentat ia nastere in 1914, numele inventatoarei Mary Phleps Jacobs legandu-se de acest model.
Sutien

Sutien (229,90 lei)

5. Bloomers – pantalonii scurti au fost un episod important in viata femeilor ce isi doreau sa fie active si sa faca sport. Ce bine ca acum exista sortul si bustiera!

Slip

Slip (109,90 lei)

Bustiera

Bustiera (159,90 lei)

6. Bikini apare abia pe la 1946, iar tanga in anii ’70.

BIkini

Bikini (44.50 lei)

7. Neglijeul sau furoul a pornit de la Chemise – o piesa ca o tunica, purtata de femei in Evul Mediu si Renastere. Furoul apare abia pe la 1900.

Neglijeu

Neglijeu (139 lei)

8. Corsetele si corseletele pornesc din perioada Cretana, fiind create ca piesa de lenjerie si modelare corporala in Era Victoriana.

Citește și:

Compleu

Compleu (81 lei)

9. Hollywood-ul a jucat un rol important in acceptare si aratarea sexualitatii femeilor. Marilyn Monroe, Sophia Loren – “Casatorie in stil italian”, Elizabeth Taylor – “ Pisica pe acoperisul fierbinte” sunt printre actritele ce si-au exploatat senzualitatea si formele.

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.