Setari Cookie-uri

Tocul: (in)amic?

Putine sunt femeile care sa nu aiba macar o mica slabiciune daca nu o adevarata manie pentru pantofii cu toc. Nu exista sesiune de shopping in care sa nu fi probat, daca nu cumparat, macar o pereche de pantofi, sandale, botine sau cizmulite. Hai fetelor, recunoasteti !

- degete strambe sau indoite in jos
- inflamatii
- dureri
- fracturi superficiale (mici trosnituri)

Trade Union Congress din Marea Britanie a lansat campania „Woking Feet and Footwear” menita sa-i determine pe angajatori sa elimine din dress code pantofii cu toc.

Exista din fericire si metode prin care o femeie poate sa lupte contra efectelor negative ale tocurilor :

- Cumpara marimea potrivita. Da, sunt sigura ca stii ce numar ai la pantofi, insa cand a fost ultima oara cand ti-ai masurat piciorul? Doctorii spun ca pe masura ce avansam in varsta, piciorul se lateste. Acelasi fenomen are loc dupa nasteri. Totodata, multe firme de incaltaminte au marimile decalate, asa ca incearca diferite numere pana iti gasesti perechea potrivita.

- Alege pantofii cu botul rotunjit. Spre deosebire de pantofii cu botul ascutit, acestia nu preseaza degetele piciorului si astfel se evita multe probleme asociate atat lor cat si unghiilor.

- Modifica latimea pantofului. In multe cazuri acest lucru este posibil, iar un cizmar bun va stii intotdeauna ce sa faca.

- Alterneaza. Din cand in cand poarta si incaltaminte joasa. Exista nenumarate modele frumoase de balerini sau mocasini in magazine. Nu trebuie decat sa pornesti in cautarea perechilor potrivite.

- Foloseste o perna speciala. In magazine se comercializeaza acele pernite ce se aplica in interiorul pantofului. Au un efect deosebit de bun si astfel te poti bucura din plin de pantofii preferati.

- Incearca si perechea. Nu exista simetrie in corpul uman, asa ca multi dintre noi putem avea un picior mai mare decat celalalt.

- Porneste la cumparaturi dupa amiaza sau seara. Pe parcursul zilei laba piciorului se mareste, asa ca o pereche de pantofi cumparata dimineata poate deveni incomoda seara.

- Mare atentie la materiale. Intotdeauna opteaza pentru o pereche ce permite piciorului sa respire si sa-si mentina flexibilitatea.

Acum nu-ti ramane decat sa te simti sexy dar si comoda in pantofii tai preferati si de ce nu, sa pornesti intr-o „misiune” sa gasesti ACEA pereche la care visezi.

Un articol de Diana Serpoianu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.