Setari Cookie-uri

Dress for success

Dress code pentru o cariera de succes!

Sub nicio forma nu opta pentru jeans, palarii, slapi, fuste mini, topuri fara maneci sau imbracaminte prea sumara te sfatuiesc cei de la thesite.org. In schimb acestia iti recomanda costumele de calitate (fiindca se vede!), o servieta buna si o esarfa colorata pentru a-ti inveseli tinuta.

Dr. Peter A. Anderson, in cartea sa „Limbajul trupului” aparuta la Ed. Teora in 2007 recomanda bleumarinul in favoarea negrului, considerat culoare funebra. Totodata, specialistul american considera lana si dungile ca fiind „etalonul de aur” atat pentru femei cat si pentru barbati.

Tinutele pot fi inveselite, spune doctorul, printr-o cravata colorata in cazul barbatilor si printr-o camasa in culori vii.

O imagine de bun profesionist nu se poate construi fara niste pantofi impecabili, iar pentru succesul la locul de munca este indicat sa fii ponderata in privinta bijuteriilor , machiajului (daca aplicarea iti ia mai mult de 25 de minute, e prea mult) si a parfumului.

Piercing-urile ar trebui date jos iar tatuajele acoperite.

Pantofii se recomanda a fi inchisi, cu un toc de maxim 5 cm iar la ciorapi poti renunta doar vara.
Ziua de vineri ... Hmmm, potrivit regulamentului ar trebui sa fie mai putin formala, insa nu exagera cu conceptul de casual.

Daca ai propria ta afacere si doresti sa implementezi un cod vestimentar, cei de la ezinearticles.com te sfatuiesc s-o iei incet, prudent caci o astfel de masura poate cauza divergente cu angajatii. Consulta dress code-urile companiilor din domeniul in care activezi si analizeaza munca fiecarui angajat. Unele departamente din cadrul companiei nu au nevoie de o imbracaminte atat de formala cum s-ar impune angajatilor din alte birouri.

Ai grija la masuri discriminatorii! Nu adopta o atitudine sexista in privinta restrictiilor vestimentare si ia in considerare si eventualele norme religioase.

Incepe cu managerii, explica-le mai intai lor necesitatea acestei masuri si nu uita, pentru ca dress code-ul sa fie implementat cu succes, fa-l „stiut” prin distribuirea lui angajatilor.

Paseste cu dreptul spre o cariera de succes si fa-te remarcata si printr-o imagine impecabila!

Un articol de Diana Serpoianu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.