Setari Cookie-uri

Asortarea cromatica

Una dintre piesele de puzzle ce compun un look de milioane este asortarea cromatica vestimentara. Aceasta se bazeaza pe niste principii si chiar daca multe persoane publice au mare succes si primesc critici favorabile referitoare la tinuta lor, deviind de la aceste reguli ... mai bine, don稚 try this at home!

Una dintre piesele de puzzle ce compun un look de milioane este asortarea cromatica vestimentara. Aceasta se bazeaza pe niste principii si chiar daca multe persoane publice au mare succes si primesc critici favorabile referitoare la tinuta lor, deviind de la aceste reguli ... mai bine, don’t try this at home!

Primul pas in a-ti asorta cu succes gardroba este intelegerea teorii culorilor, pentru a le vedea originea si natura.

Piramida culorilor:

La baza oricaror nuante stau cele 3 culori primare: rosu, galben si albastru. Acestea nu contin nicio alta nuanta in compozitia lor, fiind cele ce pot forma alte culori.

Din amestecul intre 2 nuante primare, rezulta culorile secundare. Acestea sunt: portocaliul (format din galben si rosu), verdele (rezultat din galben si albastru) si movul (din amestecul rosului cu albastru).
Amestecul unei culori primare cu una secundara are ca rezultat culoarea intermediara.

Culorile opuse una celeilalte (una dintre ele –cea primara nu se regaseste in compozitia celeilalte-cea secundara) se numesc complementare. Acestea sunt: galben- mov, rosu-verde si portocaliu-albastru.
Daca insa culorile sunt pozitionate una langa cealalta, acestea sunt culori-analog. (ex: portocaliul este o culoare analog cu galbenul si rosu).

Non culorile sunt albul si negru.

Formarea nuantelor:

Intreaga gama de culori se imparte in culori reci, culori calde si culori neutre.

Culorile reci cuprind nuantele de la galben-verzui inspre mov-albastru.

Cele de la galben-portocaliu inspre mov-rosiatic sunt considerate culori calde.

Culorile neutre se bazeaza pe combinatia intre non-culori sau intre non-culori si maron, aceasta fiind o nuanta speciala, formata din amestecul tuturor culorilor primare.

Culorile se pot deschide sau inchide in combinatie cu non-culorile.

Acum ca am invatat cate ceva despre culori, hai sa vedem cum facem sa punem fiecare nuanta in valoare astfel incat sa avem o tinuta de milioane:

- non-culorile sunt exceptia de la regula, sunt singurele nuante care merg in combinatie cu orice alta culoare (albul face ca nuante alaturata sa para mai intensa, pe cand negru o face mai stalucitoare)
Citeネ冲e ネ冓:

Vizionare placuta


Kudika
26 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.