Setari Cookie-uri

Marimea zero

Anorexia este o boala grava, ce ucide in fiecare an mii de femei din lumea intreaga, toate avand o singura obsesie: sa ajunga prin diete halucinante la mult-ravnita marime zero, purtata pana acum doar de manechinele de pe podium. Femeile anorexice au o parere foarte proasta despre ele insele si un respect de sine scazut, crezand cu adevarat ca nu pot fi acceptate sau iubite daca nu sunt extrem de slabe. Unii specialisti afirma faptul ca in spatele anorexiei se afla si anumite probleme la nivel psihic, precum incapacitatea de a se auto-controla sau imaginea distorsionata din oglinda, intrucat ele se considera grase, chiar daca nu au decat 40 de kilograme.

Tot in lumea modei, incepe sa se nasca o usoara nostalgie pentru manechinele cu forme feminine si voluptuoase din anii ’80 – perioada cunoscuta ca “Epoca Supermodelelor”. Cindy Crawford a fost primul model care a aparut in Playboy, in ’88, iar acum se ocupa de opere de caritate si isi petrece vacantele la mare, in Saint Tropez. La fel de faimoasa Elle McPherson, cunoscuta si ca “The Body” sau Christy Turlington, una dintre cel mai bine platite manechine ale acelei perioade sau Claudia Schiffer, despre care s-a spus ca arata mai bine in jeans decat arata oricare alt model in Chanel, in special datorita naturaletii ei debordante – toate aceste supermodele sunt foarte departe de marimea zero si totusi au scris si inca scriu istoria modei! In acest sezon, Claudia Schiffer (38 de ani) este prima aparitie din principala colectie Chanel, Linda Evangelista (43 de ani) este noua imagine Prada, iar Christy Turlington (39 de ani) promoveaza colectia de ochelari Chanel. Se pare ca a venit momentul ca prezentarile de moda sa influenteze pozitiv adolescentele si fetele din ziua de azi, aducand in lumina reflectoarelor femei implinite, voluptuoase si atragatoare, ce nu au incaput niciodata intr-o haina marimea zero si totusi sunt adorate de toata lumea!

De ce toate aceste campanii de lupta impotriva anorexiei? De ce sunt aduse din nou la rampa supermodelele voluptuoase si cu forme feminine? Raspunsul ar putea fi gasit chiar intr-una dintre insemnarile recente de pe blogul faimoasei Nolita, designer de moda si militanta infocata impotriva anorexiei, boala ce aproape a ucis-o: “Am asistat de curand la mai multe prezentari de moda, dar am constatat cu tristete ca am in fata ochilor atat de multe fete numai piele si os, cu figura maladiva, ce se epuizeaza pe podiumuri, jucandu-se in continuare cu vietile lor! Cine sunt cei responsabili pentru asta, ce asteptam pentru a actiona? Asteptam ca inca una dintre ele sa moara, iar acest lucru sa faca cerneala ziarelor sa curga si, peste cateva luni, sa dam pagina si sa privim neputinciosi cum continua acest cerc vicios?”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.