Setari Cookie-uri

Moda in Conceptul Young Bo

Young Bo are drept scop sustinerea tinerilor designeri, actori, arhitecti, muzicieni, in a caror activitate se oglindeste modernul si energia urbana.

BoConcept a dezvoltat un program de corporate social responsibility ce se adreseaza tinerilor artisti, sub titulatura „Young Bo”, prin care isi propune sa organizeze periodic in concept store-urile sale evenimente dedicate promovarii acestora.

„Young Bo” are drept scop sustinerea tinerilor designeri, actori, arhitecti, muzicieni, in a caror activitate se oglindeste modernul si energia urbana.

Primul eveniment de acest gen a avut loc in concept store-ul BoConcept din Sibiu si a constat in organizarea unei prezentari de moda pentru primii absolventi ai Sectiei Design Vestimentar din cadrul Facultatii de Istorie si Patrimoniu Nicolae Lupu din Sibiu. Acestia si-au prezentat lucrarile de licenta ce constau in 5 colectii vestimentare de inspiratie culturala diversa: Urban Flight, Queen of hearts, Nobless-Self, Mineral Flowers si o ultima colectie inspirata din perioada Barocului.

Urban Flight
este colectia avangardista a Alexandrei Tomuletiu, ce se inspira din liniile geometrice si suprafetele sculpturale ale mobilierului BoConcept, precum si din accentele grafice date de accesorii. Propune gulere arhitecturale supradimensionate aplicate pe rochii. Multifunctionalitatea caracteristica obiectelor BoConcept este surprinsa prin versalitatea ansamblurilor vestimentare care isi modifica volumele pentru a se adapta contextului social.



Coafurile din colectia Alexandrei Tomuletiu, au fost realizate de hairstylistul Sorin Neacsu (Soso).

Colectia Queen of hearts, propusa de Ana Maria Silea-Sut, este inspirata de personajul filmului The Duchess(2008), de costumul englezesc specific secolului al XVIII-lea. Prin vestimentatia sa extravaganta pentru perioada respectiva, personajul istoric Georgina, Ducesa de Devonshire, constituie sursa de inspiratie principala. Piesele vestimentare reprezinta o adaptare a costumului englezesc la contextul actual, carora li se adauga o nota de modernitate prin asimetrii si texturi imprimate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.