Setari Cookie-uri

Farmecul Macabru al Goticului

Inca de anul trecut estetica rock-gotica a inceput sa preia cu totul atat micile(True Blood) cat si marile ecrane (Twillight); era numai o chestiune de timp pana ca arbitrii modei internationale sa declare ca negrul s-a intors, si ca notiunea de prea mult negru e lipsita de sens.

Imaginea mortii si a decaderii, puterea groazei si macabrul erotic au o putere de atractie perversa asupra acestor designeri. Dupa cum declara John Galliano pentru cartea “Goth: Dark Glamour”, el vede femeia gotica ca pe ceva intotdeauna “la limita si atractiva, fatala si misterioasa”.

Experimentele cu cranii ale lui Alexander McQueen, rochiile din tul insangerat din colectia Rodarte inspirata din filmele horror japoneze sau faldurile scupturale din colectiile lui Yohji Yamamoto stau drept dovada a flirtului continuu a designerilor cu vocabularul vizual al goticului. Look-ul propus de acestia e unul foarte crud, viu, extrem de modern dar totodata atent controlat si feminin.

Creatiile lor sunt dovada ca pentru a te identifica cu stilul gotic nu ajunge sa fii foarte sensibila, sa ai o afinitate pentru poetii damnati si sa asculti Lacrimosa. Pentru a te putea numi adepta a goticului trebuie sa posezi capacitatea de a seduce, de a poseda si de a speria in acelasi timp.

Moda de inspiratie gotica spune o poveste despre frumusete si despre groaza, te invita sa experimentezi, te provoaca sa preiei puterea si sa fii tu cea care decide. Opulenta, decadenta si individualismul sunt aspecte de baza ale acestui stil. La urma urmei, substratul intregului stil gotic se bazeaza pe puterea individuala si acest lucru reiese din creatiile uneori socante ale creatorilor de haute couture.

Te invitam in toamna aceasta sa fii femeia fatala dupa care se intorc toate capetele pe strada. Influentele gotice iti vor da o alura irezistibila, te vor inconjura de magnetismul necunoscutului, pastrand in viata ta grauntele de mister necesar oricarei femei.

Un articol de Ioana I.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.