Setari Cookie-uri

Scandal in lumea modei

Intr-o editie anterioara va prezentam cazul modelului “marime plus” Lizzi Miller, considerata prea grasa pentru podium, insa ale carei fotografii nud au atras atentia a milioane de femei. Va spuneam atunci cu un aer optimist ca e cazul unei schimbari in lumea modei, schimbare care sa puna capat o data pentru totdeauna “modei anorexice”.

Pe tot parcursul contractului ei de 8 ani cu Ralph Lauren, Hamilton nu a avut niciodata probleme legate de marimea hainelor insa se pare ca vestita marca incearca sa micsoreze din ce in ce mai mult dimensiunile hainelor create. Dupa cum explica Kate White, editor sef Cosmopolitan, in cadrul emisiunii Today Show, problema incepe cu “hainele mostra. Acestea s-au micsorat […]. Ceea ce ne aminteste in oarecare masura de era Kate (n.r. Kate Moss- era modelelor foarte slabe). Inainte de aceasta, supermodele precum Cindy Crawford si Cristie Brinkley aveau forme. Dar modelele au devenit din ce in ce mai slabe. Hainele au devenit mai mici. Astfel se creaza un cerc vicios in care trebuie sa intri in haine pentru a obtine contractul iar modelele sunt din ce in ce mai mici.”

Compania Ralph Lauren a negat ca ar fi dat-o afara pe Hamilton pentru motivul ca ar fi prea grasa, motivand concedierea prin incapacitatea acesteia de a-si indeplini obligatiile desi, dupa cum mentioneaza modelul, a facut tot ceea ce i se cerea contractual. Cat despre poza editata, compania Ralph Lauren si-a cerut scuze: “Am invatat din asta ca suntem responsabili pentru imaginea negativa si pentru retusarea din care a rezultat o imagine foarte distorsionata asupra corpului uman.”

Lectia invatata nu a durat prea mult avand in vedere ca un alt blogger a postat pe 14 octombrie 2009 o fotografie facuta unei vitrine din Sydney, Australia, in care aparea o alta imagine retusata Ralph Lauren a unui fotomodel ingrozitor de slab (vezi imaginea aici).

Si macar daca aceste doua exemple ar fi exceptii; in realitate moda imaginilor retusate ale modelelor sau vedetelor astfel incat sa para foarte slaba e bine intelenita. Un alt exemplu recent e cel al cantaretei Kelly Clarkson a carei imagine a fost drastic editata (fara acordul acesteia) pentru coperta numarului din septembrie al revistei Self Magazine. Ironia intregii situatii sta in faptul ca numarul respectiv era dedicat temei “Incredere totala in propriul corp”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.