Setari Cookie-uri

Scandal in lumea modei

Intr-o editie anterioara va prezentam cazul modelului “marime plus” Lizzi Miller, considerata prea grasa pentru podium, insa ale carei fotografii nud au atras atentia a milioane de femei. Va spuneam atunci cu un aer optimist ca e cazul unei schimbari in lumea modei, schimbare care sa puna capat o data pentru totdeauna “modei anorexice”.

Editorul sef al revistei si-a motivat actiunea prin faptul ca datoria revistei e sa inspire femeile care doresc sa arate cat de bine pot adaugand pe blogul personal ca “nimeni nu vrea sa vada o poza gigant a celulitei vreunei vedete pe coperta unei reviste lunare”. In conditiile acestea retusarea fotografiei nu a facut decat sa redea cea mai buna imagine posibila a cantaretei. Problema e ca imaginea cea mai buna a acesteia e cu cateva kilograme bune mai slaba decat originalul.

Problema greutatii modelelor nu e ceva nou. Cateva kilograme in plus pot cauza concedierea acestora sau excluderea lor din prezentari si sedinte foto. Au existat cazuri in care fotomodele cu probleme grave de nutritie (bulimie, anorexie) care au decis sa inceapa tratament profesionist pentru asta au pierdut contracte de modeling sau contractul cu agentia datorita alegerii de a incerca sa fie sanatoase.

In conditiile cerintelor actuale, nu toate femeile pot fi incredibil de slabe, nici macar fotomodelele. Oare cate din ele sunt incredibil de slabe de la mama natura si cate recurg la diete drastice precum vestita “tic-tac si tigari” sau “salata verde si cola zero”?

Astfel de imagini reprezinta un exemplu negativ cu efecte dezastruoase asupra a milioane de femei, in special adolescente a caror personalitate se afla inca in formare. Publicate in reviste, postate pe diferite site-uri sau puse pe panouri publicitare imense, acestea transmit mesajul ca e normal ca o femeie sa arate asa, ba chiar mai mult, ca frumusetea ei rezulta din aceasta imagine emaciata. Pana nu se rezolva aceasta mare problema a modei, generatii intregi de femei vor continua sa isi distruga sanatatea in incercarea de a atinge un standard imposibil.

Un articol de Ioana I.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.