Setari Cookie-uri

5 accesorii din anii '50

Trendurile nu sunt ceva nou; fiecare generatie se reinventeaza raportandu-se la parinti, incercand sa se defineasca in contrast cu acestia. Prin urmare moda se schimba continuu incercand sa raspunda cerintelor. Aceasta schimbare presupune insa si o oarecare masura de imitatie; astazi, ca si ieri, se rememoreaza trecutul recurgand la versiunea actualizata a tendintelor specifice generatiilor trecute.

Beretele erau facute in general din catifea, stofa sau tricot. De asemenea, unele modele aveau un mot simplu sau erau accesorizate cu brose.

4. Manusile

Simbol al elegantei, manusile au ramas accesoriu obligatoriu in anii '50. Preferate in varianta alba sau crem, manusile nu trebuiau sa lipseasca de pe mainile unei doamne.

Manusile de calitate superioara erau facute in general din piele insa cum preturile acestora puteau fi destul de mari, femeile preferau adesea sa se orienteze catre manusi din bumbac sau nylon, macar cand venea vorba de purtarea zilnica. Orice femeie avea insa o pereche de manusi din piele numai bune pentru o ocazie speciala.

Moda manusilor a mai rezistat si in anii '60 dupa care au devenit treptat o simpla necesitate in zilele friguroase.

5. Pantofii cu toc stiletto

In cadrul unei prezentari de moda din 1952 Casa Dior aducea in atentia publicului feminin pantofii ascutiti cu toc stiletto. Acestia au devenit imediat o moda inlocuind pantofii mai comozi cu bot rotunjit si tocuri ceva mai groase. Tocurile pantofilor stil Dior atingeau pana la 12 cm inaltime iar acestia erau folositi atat in context zilnic cat si la ocazii.

Femeile mai practice preferau balerinii insa adevarata eleganta se gasea in acesti pantofi cu toc stilleto (si cu nelipsitul flec metalic), potriviti fustelor clos sau conice ale vremii. Motivul pentru flecuri metalice e din nou unul cat se poate de practic. In ciuda zgomotului enervant facut de acestea, rezistenta lor era net mai mare decat cea a flecurilor din cauciuc. Zgomotul facut de flecurile metalice a dus insa la interzicerea lor in unele cladiri publice.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.