Setari Cookie-uri

Vintage, intre vechi si actual

Stilul vintage reprezinta mirajul intoarcerii in timp, la haine deosebite care inspira caldura, nostalgie si romantism. Dominate de parfumul anilor trecuti, piesele vintage te invita sa fii seducatoare intr-un mod diferit.


Rochii clasice in culori deschise, usor avangardiste, accesorizate in acelasi ton sau cu motive florale, ofera un aer boem. Dantela, penele sau broderiile fine pot constitui aplicatii vintage de efect pentru o tinuta somptuasa purtata la un cocktail, o lansare sau la o piesa de teatru.

Anumite piese vintage au calitate de a fi unice. Preturile sunt pe masura, in functie de modele sau de materiale. Colectionarii adevarati investesc sume impresionante, in special daca piesele vestimentare poarta semnatura unor designeri celebrii. Iubitorii de moda si nu numai vor stii mereu sa aprecieze o rochie deosebita, eleganta, intr-o croiala clasica.

Acest stil nu are varsta; asemenea unui vin bun, devine tot mai pretios cu odata cu trecerea timpului. In prezent, hainele vechi pot fi combinate cu elemente moderne, adaptandu-se cu usurinta. Aceasta este o alta calitate nobila a hainelor vintage: nu se demodeaza. O fusta conica, actuala poate fi purtata cu success alaturi de o camasa dantelata sau din matase, de inspiratie victoriana. Cu putina indemanare si creativitate, poti modifica o fusta veche sau o rochie, transformand-o intr-o piesa unica, adaptata la tendintele vremii.

O singura bijuterie deosebita e de ajuns pentru un look aparent simplu dar sofisticat: un inel cu strasuri supradimensionat sau o brosa camee pretiosa. Nu in ultimul rand, un colier din perle autentice va oferi rafinament si bun gust oricarei tinute.

Stilul vintage este promovat cu naturalete de vedete precum Kate Moss, Chloe Sevigny sau de faimoasa stilista Rachel Zoe. Acestea includ diverse piese vintage in stilul casual, de fiecare zi, dar si in cadrul evenimentelor desfasurate pe covorul rosu. Actrita Sharon Stone colectioneaza pulovere vintage din casmir iar Nicole Kidman este cunoscuta drept o clienta fidela a magazinelor vintage de lux. In prezent, stilul vintage este nelipsit de pe marile podiumuri. Indiferent de colectie sau designer, regasim elemente vintage in aproape orice piesa vestimentara sau accesoriu.

In general piesele vintage necesita o intretinere deosebita. Trebuie curatate cu grija, in special daca vorbim de rochiile couture, lucrate manual. Perlele si bijuteriile cu diamante sau cristale se pastreaza separat pentru a nu se zgaria. Bijuteriile din argint trebuie impachetate in bucati de bumbac si pastrate in pungute de plastic, inchise, pentru a-si mentine stralucirea in timp.

Un articol de Cristina C

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.