Setari Cookie-uri

Prima zi a CFW

Prima zi a Festivalului de Moda de la Cluj a inceput mai mult decat promitator, reusind sa imbine cu succes, asa cum si-au propus si organizatorii, lumea modei cu celelalte arte.

Seria prezentarilor de moda a fost deschisa de Callisti (Austria), urmata de Alexandra Calafeteanu, Ada Bucsa, Bianca Pop, Lulu’Ah, Wilhemina Arz, Silvia Serban si Dorba Abodi (Ungaria).

Toate colectiile au fost deosebite. Aplauzele in valuri din aceasta seara i-au revenit totusi tinerei Ada Bucsa care a reusit sa ne lase literalmente fara cuvinte. Fiecare piesa a colectiei sale a trezit sentimente controversate ilustrand cate o nedreptate la care femeile au fost supuse de-a lungul istoriei, reusind in acelasi timp sa aduca un fin omagiu inegalabilului Alexander Mcqueen. Tema principala este razboiul, conflictul, situatiile limita, iar femeia joaca rol de salvatoare ilustrat prin crucea rosie si accesorii monahale. Creatiile Adei Bucsa sunt un manifest al femeii puternice, sigure pe sine, independente. In acest sens, tanarul designer a oferit sutelor de ochi din public, prin creatiile sale, imaginea femeii reduse la tacere, a femeii obiect, a celei obligate sa isi ascunda trupul, imaginea femeii diavol, altfel spus, toate acele ipostaze pe care femeia a fost nevoita sa le parcurga pentru a-si castiga independenta.

La 21 de ani, Ada Bucsa a avut participari internationale la concursuri ca “Miss Princess of the World”, din 2009 de la Praga, sau la Hong Kong, la „Miss Model of the World”, in acelasi an. Studenta in anul al II-lea la Facultatea de Design Vestimentar a Universitatii “Lucian Blaga” din Sibiu, Ada Bucsa declara ca a avut norocul sa creasca in moda si s-o iubeasca de mica, crescand in atelierul de croitorie alaturi de mama sa. Ea se poate lauda cu numeroase colaborari cu stilisti si fotografi, motiv pentru care a lansat creatii de haine din hartie, creionand haute-couture-ul. Cu ajutorul logodnicului ei, Robert Redmont, care ii da o mana de ajutor prin creatiile sale de pantofi, Ada Bucsa a reusit sa faca pasi pari in promovarea sa. Prin colectia sa, NWO (New World Order), tanara designer promoveaza femeia puternica, independenta si luptatoare printr-o combinatie de culori si forme, cu o croiala ce ii ofera o tinuta excelenta si, de asemenea, eleganta.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.