Kudika
7 Iunie 2010

Romanian Fashion Week, Iasi, 9-10 iunie - eveniment pregatitor al Saptamanii Modei Romanesti, Shanghai 9-15 iulie - lanseaza o noua oportunitate pentru designerii participanti la cea de a XII-a editie a sa: EXPOZITIA MONDIALA DE LA SHANGHAI.

comunicat de presa

In perioada 9-15 iulie in cadrul Expozitiei Mondiale Shanghai 2010 se va desfasura Saptamana Modei Romanesti, organizata de Asociatia FIT (Future In Textile) in colaborare cu Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Ministerul Afacerilor Externe.

Colectiile participante la Saptamana Modei Romanesti, la Shanghai, vor fi selectate in cadrul celei de-a XII-a editie a Romanian Fashion Week, ce va avea loc in perioada 9-10 iunie la Iasi, eveniment pregatitor, la initiativa Asociatiei FIT, al manifestarilor de la Shanghai. In cadrul festivalului de moda de la Iasi, din creatia fiecarui designer ce va expune, vor fi alese cate 3-4 piese, pentru a fi incluse intr-o defilare de moda, care va avea loc pe podiumul pavilionului Romaniei la Shanghai, Greenopolis, de 3 ori pe zi in fiecare din cele 7 zile cat dureaza evenimentul.

De asemenea, in cadrul Romanian Fashion Week vor fi realizate aproximativ 30 de tinute ce vor respecta conceptul creativ general al pavilionului romanesc Greenopolis, creatiile fiind incluse intr-o expozitie permanenta ce va fi inaugurata, la Shanghai, pe data de 9 iulie. Tinutele vor ramane expuse pana la sfarsitul expozitiei de la Shanghai, octombrie 2010. Cel mai creativ outfit al fiecarui designer va fi selectat si reprodus pe material natural alb, designerul alegand accesorizarea lui.

Tot in cadrul Romanian Fashion Week se va realiza un film care va rula in cadrul Saptamanii Modei Romanesti de la Shanghai, pe toate ecranele de prezentare din pavilionul romanesc si va prezenta o radiografie la zi a industriei de fashion din Romania, prin prisma celui mai important eveniment al sau, festivalul de moda de la Iasi, 9-10 iunie. Filmul va fi insotit de comentarii in limba chineza si engleza si va cuprinde si scurte saluturi ale designerilor romani participanti, in limba chineza.

In acelasi timp, in paralel cu aceste evenimente, Romanian Fashion Week isi propune si organizarea unei expozitii colective de fotografie, semnata de cei mai cunoscuti fotografi romani: Cosmin Bumbut, Cosmin Gogu, Alexandru Paul, Marius Baragan, Gabriel Hennessey, Alex Galmeanu si Tibi Clenci avand ca tema «Ecologia» .

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: