Setari Cookie-uri

Jurnal de Festival: RFW Ziua 1

Romanian Fashion Week a dat startul celei de-a XII-a editii. Miercuri seara au fost prezentate primele colectii pe podiumul instalat la Sala Sporturilor din Iasi.

Romanian Fashion Week a dat startul celei de-a XII-a editii. Miercuri seara au fost prezentate primele colectii pe podiumul instalat la Sala Sporturilor din Iasi.

Printre designerii care au prezentat colectiile in prima seara au fost s-au numarat nume de referinta in moda romaneasca precum Stephan Pelger, Irina Schrotter si Mihaela Glavan, dar si debutanti.

Evenimentul si-a continuat traditia de a genera nume noi in moda romaneasca, aducand in acest an si mai multi designeri debutanti care promit. In acest sens, am urmarit in prima seara colectii de la universitatile de arta din Bucuresti si Cluj ale studentilor si masteranzilor: Alina Popescu (Bucuresti), Sergiu Chihaia (Bucuresti) si Tatiana Strimbovschi (Cluj). Colectia "Between The Two" semnata Sergiu Chihaia a prezentat o arhitectura vestimentara reinventata prin absenta fluiditatii si prin volume impresionante. Designerul a propus materiale in contrast: piele rigida si voal fin.

Irina Schrotter a fost personalitatea marcanta a evenimentului. Designerul a deschis seara printr-o colectie semnata de Razvan Ciobanu , iar la sfarsit si-a prezentat propriile creatii acompaniata pe ritmurile propuse de formatia NOHA.

Atat colectia semnata de Razvan Ciobanu, cat si cea imaginata de Irina Schrotter a atras atentia prin materiale pretioase, lux, eleganta, bun gust si accesorii deosebite. Elementul inovativ al colectiei pentru barbati il reprezinta sacourile din materiale paietate, taiate pe tipar de smoking. Colectia Irinei Schrotter se adreseaza femeii puternice, invingatoare, care stie sa faca fata orcarei provocari. Designerul a introdus in colectie si o nota tribala sugerata in special de accesoriile folosite: pantofi brodati cu blana sintetica si bijuterii realizate din sfori impletite.

George Hojbota a spus povestea serii

Momentul picant al prezentarilor a fost reprezentat de colectia designerului George Hojbota cu ajutorul unei coregrafii speciale care a culminat prin aparitia unui model nud. Manifestul designerului a fost apreciat in special datorita modului in care a ales sa prezinte, prin intermediul hainelor, jocul seductiei. Testosteronul barbatilor razboinici a contrastat placut cu pielea lasata la vedere de croielile decupate din hainele femeilor. Colectia a ilustrat intr-un mod creativ si original ritualul de cucerire amoroasa.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.